Martin Tomaides
4. května 2015 • 15:38

Kdo z Kanaďanů zaujme? Na Česko jde hvězda, vlasáč i populární pařmen

Vstoupit do diskuse
0
  • Zajímavé osobnosti jsou v kádru Kanady.Zajímavé osobnosti jsou v kádru Kanady.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Ani hokejový laik se v sestavě Kanady pro šampionát v Praze zrovna neztratí. Jména jako Sidney Crosby, Claude Giroux či Jason Spezza zkrátka ve světě sportu už něco znamenají. Víte, jaké jsou na soupisce semifinálového soupeře českého týmu i další zajímavé tváře a čím poutají pozornost fanoušků?

  • Brent Burns, obránce, San Jose Sharks

    Tak šel čas s Brentem Burnsem... Slušňáček se postupně změnil v jeskynního muže, Žvejkal z Hvězdných válek je zatím jen pracovní projekt pro rok 2014 :-)Foto Twitter.com/@RunsOnDuncan

    Bilance na turnaji: 2+9

    Excentrik. Tvář sympatického Burnse jste ještě před pár lety mohli objevit v módních časopisech, pak se ale do jeho života začalo víc promítat jeho divoké já. Plno vlasů a vousů, žádné přední zuby a věčný široký úsměv. Burns miluje zvířata, když žil v Minnesotě, choval například v domě 150 hadů. Jeho tělo je také plné tetování, vzdává v nich například hold bojovníkům ze světových válek, kde bojoval i jeho dědeček. Pozor na něj, je to nejurostlejší člen kanadské sestavy.

  • Sean Couturier, útočník, Philadelphia Flyers

    Mezera mezi zuby jasně Couturiera charakterizuje.Foto Profimedia

    Bilance na turnaji: 3+3

    Od pohledu byste mu netipli 22 let. Přechod z juniorů mezi dospělé hokejisty byl na tváři vysokého centra vidět více, než u ostatních. Hladkou tvář vystřídaly dlouhé lokny čouhající z helmy a množství vousů, které s chutí nosí. Hlavně téměř od začátku kariéry v dresu Flyers mu chybí přední zuby. Ví se o něm, že v týmu patří mezi nejchytřejší hráče, střední školu zvládal se samými áčky.

  • Sidney Crosby, útočník, Pittsburgh Penguins

    Sidney Crosby by se rád stal členem Triple Gold Clubu.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Bilance na turnaji: 3+5

    S hokejkou si hraje od dvou let, bruslí od tří, první rozhovor do novin dával v sedmi. Vítěz Stanley Cupu i olympijských her, příkladný profesionál, který nerad prohrává. Po svém vstupu do NHL bydlel u majitele Pittsburghu Maria Lemieuxe doma. Největší hokejová hvězda současnosti.

  • Aaron Ekblad, obránce, Florida Panthers

    Ekblad proti Německu vstřelil svůj první gól na turnaji.Foto EPA

    Bilance na turnaji: 4+3

    Chlapec, který hraje jako veterán. V devatenácti letech má za sebou první sezonu v NHL, stal se nejproduktivnějším bekem Floridy a objevil se v tříčlenné nominaci na nováčka roku. Byl nadšený, když se dozvěděl, že k Panthers přichází Jaromír Jágr. "Budu ho jen pozorovat a nasávat všechno to, co dělá," řekl tehdy. V den, kdy se narodil, vstřelil mimo jiné Jágr svůj 200. gól v NHL.

  • Tyler Ennis, útočník, Buffalo Sabres

    Tyler Ennis dokazuje, že na výšce ne vždy záleží.Foto ČTK/AP

    Bilance na turnaji: 3+1

    Leckoho jeho nominace překvapila, na ledě jste ho ale zatím v dosavadních zápasech přehlédnout nemohli. I když dispozice k tomu má. Vlasatý útočník Buffala měří jen 175 centimetrů a díky tomu patří k nejmenším hráčům NHL. Na turnaji se usadil na křídle druhé formace s Claudem Girouxem a Tylerem Seguinem, obtěžuje soupeře především svou hbitostí.

  • Claude Giroux, útočník, Philadelphia Flyers

    Voráček a Giroux jsou kamarádi z Philadelphie.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Bilance na turnaji: 2+6

    V Česku je tenhle maličký zrzek dobře známý. U rozjezdu jeho kariéry v NHL stál před pár lety Jaromír Jágr, kterého nazýval kopií Maria Lemieuxe. Když veterán z klubu odešel, zaujal jeho místo Jakub Voráček, který se stal jedním z jeho nejbližších přátel. Nikdy si nenechá ujít možnost některého z nich popíchnout. "Jágr? Kdo to je?" smál se na začátku turnaje.

  • Dan Hamhuis, obránce, Vancouver Canucks

    Voráček a Hamhuis se letos utkali bez rukavic.Foto Reuters / Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

    Bilance na turnaji: 0+4

    Ve dvaatřiceti letech patří v mužstvu k největším sběratelům medailí. Vlastní zlato ze ZOH v Soči, dále jedno zlato a dvě stříbra z mistrovství světa a ještě stříbro a bronz z juniorských šampionátů. Jinak je Hamhuis tím nenápadým mužem v sestavě, ničím zvláštním nevybočuje, je velmi spolehlivý. Pro českého fanouška ale poutá pozornost z jiného důvodu, v NHL se totiž letos popral s Jakubem Voráčkem. A nešlo o žádnou pošťuchovanou, tohle byla parádní pěstní výměna.

  • Tyler Seguin, útočník, Dallas Stars

    2319361:gallery:true:true

    Bilance na turnaji: 8+0

    Myslíte si, že vedete pestrý život? Ve dvaceti letech získal Tyler Seguin s Bostonem svůj první Stanley Cup. Jako nováček. Pro pařana a hezounka ale v našlapané sestavě nebylo místo a přišel trejd do Dallasu a nešťastný tweet. „V Texasu jsou jen volové a buzny. A já nejsem kráva,“ napsal Seguin. Zprávu prý nepsal on, ale problém to byl dostatečný. Během výluky v roce 2013 zamířil do švýcarského Bielu, od kterého dostal k dispozici byt. Když ho opouštěl byl v takovém stavu, že ho úklidová firma celý den dávala dohromady. Ale dost skandálů, Seguin je především výtečný hokejista, který patří mezi bodovou špičku NHL.

  • Mike Smith, brankář, Arizona Coyotes

    Mike Smith je jedničkou v bráně Kanady.Foto Reuters

    Bilance na turnaji: 6 výher

    Gólman všeuměl. Olympijský vítěz ze Soči jako kdyby dokázal přitahovat kuriózní momenty. A občas jim i trochu pomůže. Například na podzim roku 2013 vychytal výhru nad Detroitem a ještě dokázal vstřelit gól do prázdné brány. Jen o pár týdnů později během výhody utíkal na střídačku a když se k němu náhodou dostal puk, na půlce hřiště si zakličkoval. Samozřejmě za to vyfasoval dvě minuty. Na Smithe máme v týmu experta, Martin Erat s ním hraje v Arizoně.

  • Jason Spezza, útočník, Dallas Stars

    Bilance na turnaji: 5+8

    Syn italských rodičů (celým jménem Jason Anthony Rocco Spezza) je v tuto chvíli prověřeným lídrem, ale talent předváděl odmala. Když mu byl jeden rok vyhrál soutěž krásy, jako dítě se objevil i v reklamách. V 16ti letech jako třetí hokejista kanadské historie debutoval na juniorském šampionátu. To dokázali jen Eric Lindros a Wayne Gretzky. Co ale rozhodně zaujme je jeho smích.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud