Tomáš Vrábel
4. května 2015 • 15:00

Růžičkovy prodloužené oči. Co mu prozradil špión Kalous o Kanadě?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Vladimír Růžička během domácího mistrovství světa piluje hru svého týmu, zároveň ale sbírá i podrobné informace o soupeřích. Kromě týmu videokoučů má i síť skautů, mezi kterými je i třinecký Jiří Kalous. Ten například podrobně sledoval hru i tréninky Kanady, se kterou se česká reprezentace střetne dnes večer (20.15). „V podstatě poskytujeme doplňkový servis,“ řekl Kalous v rozhovoru pro iSport.cz.



Během sobotního kanadského tréninku v holešovické aréně seděla na tribuně hrstka novinářů. Mezi nimi i Kalous a Břetislav Kopřiva – Růžičkovi skauti.

„Zajímá mě všechno – skladba tréninků, jak jdou cvičení po sobě a jejich celková náplň. Jsou to inspirativní věci. Jsme ale domluvení na určité spolupráci a skautingu pro národní tým. Reprezentace se domluvila s některými trenéry, aby sledovali soupeře,“ přiblížil Kalous, který se s Růžičkou velmi dobře zná ze Slavie.

Český tým sbírá o soupeřích veškeré informace. Od složení sestavy až po nácvik přesilových her. „Náš tým má soupeře výborně zpracované. Začíná to obrazovým materiálem ze zápasů, na čemž pracují videokoučové. A my pozorovatelé to doplňujeme detailními postřehy,“ dodal hlavní trenér vicemistra extraligy z Třince.

Růžičkův výběr bude v pondělí večer čelit nesmírně ofenzivní síle soupeře. Kanada v dosavadních dvou zápasech nasázela Lotyšsku a Německu šestnáct gólů, na český šampionát přivezla výjimečně silný tým. „Je to jeden z nejsilnějších týmů, co kdy na mistrovství světa přijel,“ přiznal Kalous.

Z kanadské sestavy vyčnívají hlavně Sidney Crosby a Claude Giroux. „To jsou výjimeční hráči a TOP světová třída. Nemá ani cenu cokoli víc k nim říkat,“ pravil reprezentační skaut.

Na jejich osobní obranu se však český výběr soustředit nebude, což přiznal i Růžička. „Nejde o jednotlivce, ale celý tým a myslím, že se proto kluci budou soustředit na svoji hru. Kdokoli totiž zaváhá, tak to může být potrestáno, to samé platí ale i o našem útoku. Je potřeba zdravý respekt i zdravá sebedůvěra,“ uzavřel Kalous.

I Česko je hokejová země. Ale my máme Crosbyho, říkají fanoušci Kanady
Video se připravuje ...

O složenkách i rivalitě… Co prozradil lyžař Koukal o bráchovi z hokejové repre
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud