Květoslav Šimek
5. května 2015 • 14:31

Znarok, Holaň, Zdráhal a GÓL! Takhle hrával ruský trenér za Vítkovice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z ochozů sleduje během mistrovství světa v Praze a Ostravě jeho práci na ruské střídačce a i po dlouhých letech si přesně vybavuje momenty, které společně zažili ve vítkovickém dresu. Bývalý útočník Pavel Zdráhal vzpomíná na krátké angažmá Olega Znaroka ve Vítkovicích.



Znaroka přivedl na konec sezony 1993/94 do Vítkovic trenér Alois Hadamczik. Společně s Igorem Pavlovem jej měl vytipovaného ještě ze svého německého angažmá. Znarok a Pavlov přišli do Ostravy těsně před play off. Za Vítkovice tehdy kromě Zdráhala hrávali například Jan Peterek, Roman Šimíček, Miloš Holaň, Roman Kaděra, Lumír Kotala, Petr Folta, Daniel Kysela, Roman Ryšánek nebo mladíčci Václav Varaďa a Marek Malík.

„Znarok s Pavlovem přišli až na play off,“ vzpomíná Pavel Zdráhal. „Moc nemluvili, neprojevovali se, ale byli v pohodě. Hlavně Znarok byl na ledě opravdu výborný.“

Zdráhalovi se i po 21 letech přesně vybavuje zejména čtvrtý zápas čtvrtfinále play off v Pardubicích. Vítkovice prohrávaly 1:2 na zápasy a ještě minutu a půl před koncem vedly Pardubice 4:3. „Trenér Hadamczik mě jako útočníka poslal na modrou. Znarok vyhrál buly, Miloš Holaň posunul puk po modré a já to napálil. Byl to můj asi největší gól, protože v prodloužení pak přidal další Petr Sikora a my ten zápas vyhráli. Věřil jsem, že už to doma urveme.“

V rozhodujícím utkání dal trenér Hadamczik právě Zdráhala k oběma Lotyšům. „Pavlov jel asi čtyřikrát sám na bránu, Znarok jej posílal do jednoho brejku za druhým,“ líčí Zdráhal. „Navíc neprohrál jediné buly, tvrdý jako žula a hlavu pořád nahoře. Byl to opravdu výborný centr.“

Jenže Pavlov šance zahazoval, Vítkovice rozhodující čtvrtfinále prohrály 1:3 a sérii ztratily 2:3. To byl také konec vítkovického angažmá Olega Znaroka. Ve třech zápasech si připsal 2 body (1+1) a vrátil se zpátky do Německa.

Teď se je Ostravě znovu po 21 letech. Jako trenér ruské reprezentace přijel obhajovat zlaté medaile. A při zápasech jeho tým obývá stejnou kabinu, ve které sedával jako hráč. A z ochozů jej bedlivě sledují i bývalí vítkovičtí spoluhráči.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud