František Suchan
6. května 2015 • 09:14

Francouze naštvala mlha. Na ledě byly sra*ky, zlobil se Roussel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po první výhře na turnaji si spíš oddechl, než aby měl radost. Antoine Roussel, francouzský bourák z NHL, si odpracovaný triumf 2:0 nad Rakouskem považoval o to víc, v jakých podmínkách přišel. „Nejely nám nohy, nedařilo se kombinovat. Led byl příšerný, jako by na něm byly sračky. Fakt špatný,“ kroutil hlavou tahoun příštího soupeře Čechů.



Že s dallaským divočákem při tomhle povídání nebude nuda, ukázal hned po příchodu do mixzóny. Ruku s lahví nastavil jednomu z novinářů, ten mu udivený oslavně plácnul…. „Ne, pomoz mi to otevřít,“ zchladil ho Roussel. Loknul si, pak začal hudrovat i na mlhu, nezvyklou pro O2 Arenu. „V tomhle zápase brankář neviděl ani hovno. Nemám ponětí, co se tu dělo, ale bylo to fakt příšerné. Proto ten zápas taky vypadal tak špatně, bych řekl,“ prohodil.

Francouzi, senzace posledního šampionátu, ovšem i tak zvládli srazit pracovité Rakušany. „Dostali jsme se do toho sérií několika přesilovek, pak se nám podařilo jednu proměnit, což tým nabudilo. Rakušani do nás šli, hodně si říkali o vyrovnání, ale my to ustáli. Jsou to důležité tři body, klíčové pro naše šance ve skupině,“ věděl útočník Stars. Stejně tak měl jasno, komu za zisk děkovat. „Náš brankář se předvedl fantasticky. Bránili jsme průměrně, ale on nás držel,“ vyšvihl pochvalu veteránovi Huetovi, který poprvé na šampionátu udržel čisté konto.

Navázat na něj bude chtít ve čtvrtek, kdy se Francie postaví domácímu týmu. Čechy přitom na posledním šampionátu dokázala tuze potrápit, skvělý duel dovedla až do prodloužení, kde padla 4:5. Následovalo čtvrtfinále s pozdějšími mistry světa Rusy.

„Bude těžké zopakovat to, co se nám povedlo loni. Ale na zápas s Čechy se těšíme. Z té silné trojky v naší skupině jsou možná nejhratelnější, ale stejně mají v týmu dost šikovných hráčů, navíc je poženou diváci. Bude to těžké,“ ví Roussel.

A ten led snad bude taky o něco lepší než posledně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud