8. května 2015 • 12:48

Češi jdou na Rakousko. V elitních útocích budou změny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se změnami v prvním a druhém útoku oproti čtvrtečnímu zápasu s Francií (5:1) zřejmě nastoupí čeští hokejisté v dnešním duelu na mistrovství světa v Praze proti Rakousku (16:15, ONLINE iSport.cz). Složení formací křídel Jakuba Voráčka a Tomáše Hertla s Vladimírem Sobotkou a Jaromíra Jágra a Dominika Simona s Janem Kovářem si kouč Vladimír Růžička otestoval po pondělní prohře s Kanadou, ale úplně se mu nelíbilo.



"Budou možná jedna nebo dvě změny. Týkají se prvního a druhého útoku. Máme takový náčrt, ale ještě nás čeká jedna porada. Kluci o tom nevědí, určitě to řekneme jim jako prvním," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček po dnešním dobrovolném rozbruslení. Hrát budou Češi opět na sedm obránců a chytat bude Ondřej Pavelec.

Ze základní sestavy rozbruslení absolvoval jen obránce Jakub Krejčík. Mezi šesticí na ledě nechyběl kvůli zranění nehrající útočník Jakub Klepiš a dále forvardi Lukáš Radil, Michal Vondrka, bek Michal Kempný a brankář Jakub Kovář , kteří zůstávají mimo soupisku.

ONLINE: Česko - Rakousko od 16:15 ZDE »

Zpocený Špaček v mixzóně vtipkoval, že si s asistentem Ondřejem Weissmannem a trenérem brankářů Martinem Pruskem dali dnes více do těl než hráči. "My se potřebujeme vypotit. Jsou to hráči, kteří nehrajou nebo nejsou na soupisce. Jen Kuba Krejčík se chtěl trošku protáhnout. Trenéři to musí vzít za ně a věřím, že to večer vezmou za nás," smál se bývalý zadák, který má na kontě zlato z olympijských her z Nagana a tři tituly mistra světa.

Klepiš po zranění v zápase s Lotyšskem vynechá po Kanadě a Francii i duel s Rakouskem. "Dneska už střílel a cítil se lépe. Sice tam upadl jednou a trošku si pofňukal, ale věřím, že mu to pofoukáme a bude to v pohodě. Dneska ale určitě do zápasu nezasáhne," navázal dobře naladěný Špaček.

V zápase s Rakouskem očekává Špaček podobné dobývání defenzivy soupeře jako proti Francii. "Určitě se budeme muset tlačit víc do branky. Proti Francii jsme měli v první třetině sice patnáct střel, ale nedali jsme žádný gól. Myslím, že v tom tlaku, jaký jsme měli, je to špatně. Kdybychom vedli 1:0, 2:0, tak by ten zápas vypadal jinak," uvedl Špaček.

Nadále sledují trenéři vývoj série Montrealu s Tampou Bay, v které Canadiens snížili na 1:3. Případná možnost zabývat se posílením o centra Tomáše Plekance se tak odkládá. "Pro nás to znamená, že je to 3:1 a uvidíme dál. Hrajou ze soboty na neděli. Já věřím, že to protáhnou dál. I když se to mockrát nestalo, tak si myslím, že Montreal má šanci, aby to ještě otočil. Věřím, že zabojujou a určitě doma nebudou chtít prohrát," dodal Špaček, který sám za Montreal v letech 2009 až 2012 hrál.

Jaromír Jágr se raduje ze svého gólu na 3:1 v zápase proti Francii
Jaromír Jágr se raduje ze svého gólu na 3:1 v zápase proti Francii

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud