10. května 2015 • 10:08

Simon a ti druzí. Kdo je největším překvapením české sestavy na MS?

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Jejich nominace na MS byla možná nečekaná, na šampionátu ale tito hráči září. Kdo je největším českým překvapením?Jejich nominace na MS byla možná nečekaná, na šampionátu ale tito hráči září. Kdo je největším českým překvapením?FOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Čtvrtfinále domácího mistrovství světa se blíží a český tým dnes (16:15) nastoupí k předposlednímu zápasu ve skupině proti Německu. Sestava týmu Vladimíra Růžička má ve svých řadách několik překvapení, portál iSport.cz vybral pět nejvýraznějších.

  • Jan Kovář

    Český útočník Jan Kovář v zápase proti Kanadě Český útočník Jan Kovář v zápase proti KanaděFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Góly: 1, asistence: 4, +/-: 1

    Tento šampionát je pro něj zlomový, ještě nikdy nedostal na vrcholné reprezentační akci takový prostor. Po dvou fantastických sezonách v Magnitogorsku, se kterým získal jeden titul a dvakrát skončil druhý v bodování celé soutěže, dostal od kouče Růžičky důležitou úlohu centra vedle Jaromíra Jágra a s touto rolí si poradil více než dobře – v pěti zápasech dal jednu branku a na čtyři další nahrál. Skvěle si počíná i v první přesilovkové formaci.

  • Dominik Simon

    Šikovný český útočník Dominik Simon Šikovný český útočník Dominik SimonFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Góly: 1, asistence: 4, +/-: 4

    Tento 20letý útočník z Plzně byl i překvapením nominace, svými výkony však své kvality potvrdil. Tříbí ho především rychlost a západočeský klub se obává, že mu po šampionátu uteče do NHL či KHL. Většinu utkání odehrál ve čtvrté pětce, jeden zápas však naskočil i ve druhé formaci vedle Jágra a Kováře. Přestože na ledě nemá takový prostor, dokázal být produktivní. Vstřelil jeden gól a čtyřikrát asistoval. Skvělé je jeho hodnocení +/- se čtyřmi plusovými body.

  • Martin Zaťovič

    Martin Zaťovič slaví druhý gól českého týmu proti Rakousku Martin Zaťovič slaví druhý gól českého týmu proti RakouskuFoto Michal Beránek (Sport)

    Góly: 3, asistence: 0, +/-: 2

    Podobný případ jako Simon. I ve čtvrté pětce dokáže tento křídelní útočník bodovat (3+0). V útoku se skvěle doplňuje se Simonem i Koukalem a tato řada umí českou hru oživit. Je to velký bojovník, který nevynechá jediný souboj a spoustu kotoučů umí vybojovat.

  • Jakub Nakládal

    Jakub Nakládal se snaží zastavit Sidneyho Crosbyho Jakub Nakládal se snaží zastavit Sidneyho CrosbyhoFoto Michal Beránek (Sport)

    Góly: 0, asistence: 3, +/-: -3

    Z uvedené pětice má nejvíce zkušeností, na světových šampionátech už odehrál 23 zápasů a má dokonce bronz z MS 2012. Tento pravoruký bek byl loni v kádru pražského Lva, který hrál finále KHL, ale v týmu se moc neprosadil, na domácím mistrovství je však jeho role klíčová. Díky svému tvrdému a přesnému zakončení plní i roli ostřelovače v elitní přesilovkové formaci. Bilanci mu však kazí záporná statistka v účasti na ledě.

  • Michal Jordán

    Michal Jordán předvádí na světovém šampionátu výborné výkony Michal Jordán předvádí na světovém šampionátu výborné výkonyFoto Michal Beránek (Sport)

    Góly: 1, asistence: 1, +/-: 2

    Tento zadák se do povědomí českých fanoušků zatím moc nedostal, ale prožil možná zlomovou sezonu v NHL, kde odehrál 38 zápas. Na MS byl už loni v Minsku, ale teď se dokázal posunout z pozice sedmého beka do prvního obranného páru. Růžička na něj začal hodně spoléhat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud