13. května 2015 • 15:20

Hrdel o setkání s kamarádem Crosbym: Oblíbil si tu guláš s knedlíky

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sidney Crosby je bezesporu nejlepším hokejistou současnosti. V juniorské lize hrával s českým hráčem Zbyňkem Hrdelem a oba si přátelství udrželi i po letech. "Já jsem mu před devíti lety Prahu ukázal a moc se mu to líbilo," vyprávěl český útočník během debaty v redakci deníku Sport a serveru iSport.cz u příležitosti utkání Česka se Švýcarskem. A jaké další vzpomínky Hrdel má?



Nominaci Crosbyho na šampionát v Praze a Ostravě se Hrdel dozvěděl jako první. "Chvilku, než to vyběhlo u vás na stránkách, mi volal, že se nominace oficiálně potvrdila. Chtěl, abych to věděl jako první, než se to objeví v médiích," vzpomínal na Crosbyho telefonát.

S Crosbym hrával ještě v juniorech, od té doby se jejich cesty rozešly. Jak moc jsou dál v kontaktu? "Už je to přeci jen nějaký čas, co jsme spolu hráli, naposledy jsme se viděli před devíti lety. Během play off ho ale sleduji a přeji mu mnoho štěstí. Občas, když nemá co dělat nebo má dlouhou chvíli, tak se ozve i sám."

Bývalý Crosbyho spoluhráč Hrdel: Oblíbil si tu guláš s knedlíky
Video se připravuje ...

Stejně jako všechny týmy má i Kanada během šampionátu volné dny. Jak je Crosby tráví? "Co já vím, tak mu v pátek přiletěl zbytek rodiny. Od začátku je tu s ním táta, který ho následuje skoro všude už od juniorských let."

Hrdel se s hvězdným útočníkem viděl v Praze už před devíti lety. "Já jsem mu tehdy Prahu ukázal a moc se mu tady líbilo. Oni tam nemají takové památky, takže jsou z toho vykulení. Tenkrát si tu oblíbil český guláš a knedlíky. Pivo, jaké tu máme, tam oni určitě také nemají," vyprávěl dojmy z jejich posledního setkání v Praze.

Kysela a Hrdel: Finové jsou hratelnější než Rusko, ale je to kvalita
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud