Květoslav Šimek
13. května 2015 • 14:00

Vyhrožovali si rvačkou a podříznutím. Znarok a Grönborg jdou proti sobě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem na sebe v semifinále štěkali, nadávali, navzájem se provokovali. Ruský trenér Oleg Znarok nakonec emotivní hádku se švédským asistentem Rikardem Grönborgem zakončil „šmiknutím“ ruky pod krkem. Oba byli potrestaní, Znarok nesměl ve finále na střídačku. Teď se na mistrovství světa v Praze a Ostravě potkají Znarok a Grönborg znovu. Ve čtvrtfinále hraje Rusko proti Švédsku (čtvrtek 19.15) v Ostravě. Lístky na čtvrtfinále jsou stále v prodeji.



„Chcete, abych problémy zopakoval?“ reagoval Znarok okamžitě na připomínku rok starého konfliktu se švédským asistentem trenéra. „Ne, já nemám žádné problémy se Švédy.“

Před čtvrtfinále se chystá řešit hlavně sportovní stránku zápasu. „Švédové hodně změnili sestavu, jsou mnohem silnější než před rokem. Ale my se připravíme.“

Emoce na šampionátu v Minsku vzplály na konci semifinále (3:1 pro Rusko) po zákroku švédského útočníka Mikaela Backlunda na Sergeje Plotnikova. Švéd jej trefil mimo hru, dostal trest na pět minut a do konce zápasu.

Tím se rozjely provokace, hádky a křik na střídačkách mezi Grönborgem a Znarokem. Trenér Ruska se po gestu, kterým naznačoval podříznutí, bránil, že jej bolelo v krku. „Koučujeme tady ve velké zimě, jsme neustále na ledě, ale přitom jsme obdrželi pouze tenké obleky. Sotva mohu mluvit.“ Trest jej neminul. Stejně tak Grönborga.

Skandál z Minsku je prý zapomenutý. Nicméně švédský tisk měl už před posledními zápasy ve skupině jasno, že o druhé místo ve skupině B nebude v Ostravě zrovna urputný boj. Protože to znamenalo přesun na čtvrtfinále do Prahy. Cestování, rychlé zvykání na nové prostředí a bitva s domácím Českem, které požene vyprodaná O2 Arena.

Rusové prohráli s Finskem 2:3 po nájezdech. A nikterak se netajili tím, že jsou spokojení s tím, že cestovat nemusí. Švédský trenér Pär Marts spekulace řešit nechtěl. „Jestli si nás někdo vybere pro čtvrtfinále, bude litovat,“ vzkázal suše.

V každém případě se ve čtvrtfinále v Ostravě utkají dvě hokejové velmoci. Rusko proti Švédsku - mistři světa ze tří předešlých šampionátů (Rusko 2012 a 2014, Švédsko 2013). Emoce mohou znovu šplhat do maximálních výšek. A nejen na ledě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud