13. května 2015 • 13:05

Úleva v českém týmu: Jágr by měl být fit pro čtvrtfinále

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fanoušci si mohou oddechnout. Jaromír Jágr by neměl chybět v české sestavě pro čtvrteční čtvrtfinále mistrovství světa proti Finsku. Legendární útočník odstoupil v polovině první třetiny včerejšího zápasu se Švýcarskem. „Uvidíme, jak se bude cítit, je tam malý otazníček, ale spíš nastoupí,“ prohlásil fyzioterapeut Pavel Kolář před dnešním tréninkem hokejové reprezentace.



Co vlastně stálo za Jágrovými problémy? „Jaromíra začal bolet přitahovač kyčelního kloubu a nechtěli jsme riskovat, že by nenastoupil ve čtvrtfinále, takže jsme se dohodli, že ten čas bychom věnovali léčbě a regeneraci,“ prozradil Kolář.

Proti Švýcarsku tak na ledě strávil necelé dvě minuty, a pak zamířil do kabin. Ve středu měl český tým dobrovolný trénink a ve čtvrtek ráno ho před čtvrtfinále čeká dopolední rozbruslení.

Jágr tak má vzhledem k tomu zranění dost času, aby se dal do pořádku. „Jeden volný den je fajn a je to dost času, aby se to mohlo zlepšit. Je to pro něj klíčové utkání,“ přiznal Kolář.

Ještě ale než Jágr z utkání odstoupil, masíroval se na střídačce míčkem. „Je na něj zvyklý. Je to forma, jak si dokáže ulevit od obtíží,“ popsal Kolář a dodal: „Je tvrdší a větší než baseballový míček a uvolňuje si tím svalstvo. To je jeho know-how.,“ usmál se na závěr.

Jágrova role? Mladší hráči potřebují taťku, tvrdí Kysela
Video se připravuje ...

Na střídačce se snažil Jaromír Jágr v záklonu zasažené místo masírovat
Na střídačce se snažil Jaromír Jágr v záklonu zasažené místo masírovat

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud