14. května 2015 • 22:29

Skvělý JÁGR trefil POSTUP! Česko přestřílelo Finsko 5:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo drama! Ale se šťastným koncem. Čeští hokejisté porazili ve čtvrtfinále MS Finsko 5:3. Byl to opět velký večer Jaromíra Jágra, který se trefil dvakrát a vstřelil vítězný gól čtyři a půl minuty před koncem. Další dva góly pak vstřelil Jan Kovář, v závěru skóroval do prázdné branky Vladimír Sobotka. Pak vyprodaná O2 Arena mohla explodovat nadšením. Růžičkův tým nyní čeká v sobotním semifinále od 15:15 favorizovaná Kanada.



Klíčový duel turnaje o postup do bojů o medaile byl na začátku velkou taktickou bitvou. Oba celky se soustředily na pozornou obranu a brankáři Pavelec a Rinne moc práce neměli. Pozornost českého gólmana vyzkoušel ve 3. minutě Kemppainen, ale nemířil přesně. Rinneho zkoušel překvapit Zaťovič.

Bezbrankový stav se změnil v 9. minutě, kdy se mezi betony finského gólmana trefil po Eratově přihrávce Jan Kovář. Češi teprve potřetí na turnaji vstřelili první branku zápasu. Při Aaltonově vyloučení měl blízko k druhému gólu aktivní Sobotka, Rinne však jeho střelu se štěstím vyrazil.

Pavelec si první vážnější zákrok připsal až ve 13. minutě, kdy od modré čáry střílel Lindell. Ještě v první třetině se ale Seveřanům podařilo vyrovnat. Kontiolovu střelu nešťastně zblokoval Čáslava přímo k Ruutuovi, jenž překonal Pavelce.

Broš o Jágrovi: Bůh je jen jeden. A my ho máme v týmu!
Video se připravuje ...

Ve 24. minutě se hostům podařilo utkání otočit. Lepistö vystřelil, český gólman vyrazil puk k Jokinenovi a finský kapitán pohotově dorazil.

Český tým ale inkasovaná branka nepoznamenala, dál byl střelecky aktivnější a podařilo se mu získat vedení zpět. S pokusem Novotného si ještě Rinne poradil, ale Jágr jej ve 34. minutě v přesilové hře již překonal. Pátým gólem na MS oslavil svůj 150. reprezentační start.

Na ledě se začalo více jiskřit a výsledkem byla další početní výhoda, tentokrát čtyři na tři, ve které se pohotovou dorážkou podruhé v zápase prosadil Kovář. Finové podruhé inkasovali v oslabení, v předešlých sedmi duelech turnaje přitom všechna svá vyloučení přestáli bez úhony.

Ve 43. minutě mohl český tým uklidnit Sobotka, svůj brejk ale neměl čas ideálně zakončit a vzápětí Finové vyrovnali. Na Jokinenovu přihrávku zpoza branky si najel Barkov a nezaváhal. Obě mužstva se poté opět snažila zejména neudělat chybu a čekala na šanci. V 56. minutě vzal osud duelu do svých rukou Jágr, který objel branku a překonal Rinneho počtvrté. Těsnou výhru výběr kouče Růžičky ubránil i při závěrečné power play Finů. Navíc Sobotka přidal pátý český gól.

ČR - Finsko 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Jan Kovář (Erat, Klepiš), 34. Jágr (Voráček, Jan Kovář), 36. Jan Kovář (Jágr, Voráček), 55. Jágr, 60. Sobotka - 18. T. Ruutu (Kontiola, Lepistö), 24. J. Jokinen (Lepistö, Donskoi), 45. Barkov (J. Jokinen). Rozhodčí: Olenin, Gofman - Lazarev (všichni Rus.), McIntyre (USA). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 17.383 (vyprodáno).

Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku
Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku

3. třetina

Konec zápasu!

59:38 ČESKO - FINSKO 5:3 - GÓL. Vladimír Sobotka dává pátý český gól do prázdné branky. Je rozhodnuto. Češi postupují!!!

55:30 ČESKO - FINSKO 4:3 - GÓL. Jaromír Jágr střílí svůj druhý gól v utkání. V 02 Areně vypuklo obrovské nadšení.

Rulík o čtvrtém gólu Čechů: Skvělá akce, Jágr je rozdílový hráč!
Video se připravuje ...

44:26 ČESKO - FINSKO 3:3 - GÓL. Finové vstoupili do třetí třetiny lépe a Aleksander Barkov vyrovnává.

Broš o třetím gólu Finů: Zase jsme inkasovali z ničeho!
Video se připravuje ...

Začala třetí třetina.

Přestávka

Radim Rulík: "Finové nejsou připraveni na Kováře, Zaťoviče i Simona. Čekají nebezpečí od Jágra a Voráčka."

Michal Broš o tom, co by mělo zaznít v české kabině: "Nenecháme je nadechnout a vyprovokovat se, dáme si pozor na fauly. Pak máme šanci dotáhnout zápas k dobrému konci."

Radim Rulík o verdiktech sudího proti Finům: "Musí být připraveni, že na ně rozhodčí bude přísnější. A nesmí se rozčilovat. Berou to jako křivdu, rozčilují se. Pokud takhle budou pokračovat, tak ten zápas prohrají."

2. třetina

Konec druhé třetiny.

35:38 ČESKO - FINSKO 3:2 - GÓL. Další využitá přesilovka a druhý gól Jana Kováře v zápase. Přihrál mu na něj Jaromír Jágr.

Rulík o třetím gólu Čechů: Pomáhá nám, jak jsou Finové podráždění!
Video se připravuje ...

 

 

33:51 ČESKO - FINSKO 2:2 - GÓL. Češi jsou zpátky ve hře. A postaral se o to při přesilovce po spolupráci s Jakubem Voráčkem Jaromír Jágr.

Broš o druhém gólu Čechů: Jágr to krásně zvedl do víka
Video se připravuje ...

23:45 ČESKO - FINSKO 1:2 - GÓL. Jussi Jokinen otáčí skóre. Znovu šťastný gól v Pavelcově brance.

Rulík o druhém gólu Finů: Rozhodli špatně rozebraní hráči před brankou
Video se připravuje ...

Začala druhá třetina.

Přestávka

Radim Rulík: "Vrátil se Jágr i Klepiš. Je strašně důležité, že jsme mohli nastoupit v plné síle."

Michal Broš o Tomáši Hertlovi: "Musím souhlasit s experty, že je nevýrazný. Čekal jsem, že ho bude plný led, ale je fakt, že se nepotkal s nejlepší formou. On to asi ví. Je to jedno z nepříjemných překvapení."

Radim Rulík: "Nepřekvapilo, že Finové nebyli na začátku aktivní. Náš gól byl zasloužený. Ale v posledních šesti minutách soupeř zjistil, že to není cesta k dobrému výsledku a vynutil si naše chyby."

Michal Broš: "Skvělý začátek od našeho týmu potvrzený týmem. Finové srovnali třetinu polonáhodným gólem. Ale na jejich labilitu bych nespoléhal."

1. třetina

Konec 1. třetiny

17:19 ČESKO - FINSKO 1:1 - GÓL. Češi sice byli aktivnější, ale o finskou gólovu odpověď se postaral Tuomu Ruutu.

Michal Broš o vyrovnání Finů: Po super začátku je to škoda
Video se připravuje ...

8:55 ČESKO - FINSKO 1:0 - GÓL. Českým hokejistům se povedlo vstřelit první gól, což jim v předchozích utkáních moc nevycházelo. Postaral se o něj Jan Kovář.

Rulík o prvním gólu Čechů: Strašně důležité, že jdeme do vedení!
Video se připravuje ...

Zápas začal.

Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku
Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku

Před zápasem

Michal Broš: "Z našich zápasů mám dojem, že domácí prostředí pomáhá. Letos jsme si poradili se všemi outsidery. Věřím, že to pomůže i dnes."

Radim Rulík k obranné hře českého  týmu a finskému brankáři: "Obrana neznamená jen hra obránců. Jde o celou pětku. Musejí pomáhat i útočníci. Uvidíme, s čím Finové přijdou. I jejich brankář má slabiny, i když je hodně chválený. Zkusit na něj překvapivé střely - nenachystané i zdánlivě z nemožných úhlů. To by mohlo zabrat."

Michal Broš: "Trenér finské reprezentace mě trénoval tři roky v Oulu. Dokáže to srovnat, dá tomu řád."

19.40 Tribuny už se plní, hokejisté mají po rozbruslení...

19.05 Ještě hodinku a něco, fanoušci už pomalu plní O2 arenu, která bude našlapaná až po střechu!

18.15 Krátce před šestou hodinou čeští reprezentanté opustili hokej a vydali se vstříc čtvrtfinálové bitvě!

Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku
Maminka Jaromíra Jágra v hledišti O2 areny před začátkem čtvrtfinále proti Finsku

18.10 A je to tady, Česko má zpátky svůj návštěvnický rekord v historii šampionátů!

17.40 V české šatně je všechno připravené na duel, který rozhodne o osudu celé sezony.

17.15 V prvním čtvrtfinále MS otočili Američané vývoj zápasu se Švýcarskem a po výhře 3:1 můžou vyhlížet soupeře pro semifinále. Tím bude vítěz zápasu Rusko - Švédsko.

17.10 Zhruba stovka fanoušků čeká na hokejovou reprezentaci u hotelu v Hostivaři, aby je vyprovodili na klíčový boj s Finskem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud