Tomáš Vrábel
15. května 2015 • 13:20

Češi o Kanadě: Nebojíme se jich. Mají Crosbyho, my zase Jágra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanada má jeden z nejlepších týmů, co kdy na světovém šampionátu byl. Tak o zámořském výběru mluvili zástupci českého výběru během turnaje, v sobotu se mu postaví v boji o finále MS v hokeji. „Lidé mohou myslet, co to kecám za nesmysly, ale říkám, že jsou hratelní,“ řekl Jaromír Jágr po úspěšném čtvrtfinále s Finskem 5:3.



Kanada? Obrovská ofenzivní síla. Ve čtvrtfinále nasázela Bělorusko devět branek v na šampionátu vstřelila v průměru více než sedm gólů na zápas.

„Jsou to vynikající hokejisté a Kanada možná už nikdy na šampionátu takový tým mít nebude, na druhou stanu, jsou to hráči jako my. Pokud budeme mít respekt a budeme hrát pozičně jako ostatní mužstva, tak dostaneme deset gólů. Pokud je budeme sice respektovat, ale nedáme jim ani kus ledu zadarmo… Prostě to musíme risknout, s nimi nemůžeme čekat a boxovat dvanáct kol, musíme se pokusit o knokaut v prvním,“ pravil Jágr .

Český tým hrál se zámořským výběrem v základní skupině dlouho vyrovnaně, ale nakonec padl 3:6. „Já se nebojím (úsměv). Samozřejmě víme, že na šampionátu jsou excelentní, dlouho jsem neviděl nikoho takhle dominovat, ale my jsme s nimi hráli ve skupině, a když jsme plnili, co jsme měli, tak se proti nim dalo hrát. Nesmíme je pouštět do přesilovek, tam jsou hodně silní,“ přiblížil brankář Ondřej Pavelec .

Obavy z útočné síly Kanaďanů nemá ani útočník Martin Erat . „Je to jen jeden zápas, můžete zvládnout 60 minut lépe než soupeř a projít do finále. Stát se může všechno, už jsme s nimi jednou hráli a musíme se teď dobře připravit.“

Sám jako velkou podporu vnímá diváky, kteří jsou během českých zápasů bouřliví a pozitivní, i když český tým třeba prohrává. „Máme v zádech fanoušky a nejlepšího hráče světa v sestavě,“ chválil.

Největší hvězdou Kanady je její kapitán Sidney Crosby , Erat však říká, že i český tým má v týmu hráče podobného kalibru. „Oni mají Crosbyho, my máme Jágra,“ uzavřel Erat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud