16. května 2015 • 12:55

Kanada má respekt z Jágrova zadku: K puku se přes něj nedostaneme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanada je na šampionátu nezastavitelná. V pohodovém tempu likviduje jakýkoliv pokus o odpor. Přesto má i tenhle vesmírný soubor před něčím respekt. Před vyvinutým pozadím Jaromíra Jágra či rachotem, jaký rozjíždějí báječní fanoušci.



Jak na Jaromíra Jágra ? Trpělivě. „Má totiž hrozně velký zadek, takže se mu člověk jen tak nedostane na puk,“ vysvětloval včera po poledni Aaron Ekblad, mladičký zadák z Floridy, když dokola rozebíral přednosti svého klubového spoluhráče.

Zrovna za ním procházel Tyler Seguin, autor osmi gólů na tomhle turnaji a maestrův někdejší kolega z Bostonu. „Hej, i já jsem mluvil o tom jeho zadku,“ rozesmál se.

Svalnatá část velikánova těla mezi stehny a zády je pořádným tématem i mezi kanadskými bouráky. Asi žádný jiný čtyřicátník je teď netrápí tak jako český hokejový bůh. Oni mají svého Crosbyho , dále Spezzu, Girouxe, Halla, MacKinnona, ale ve čtvrtek si znova při sledovaní čtvrtfi nále Česko-Finsko připomněli, co dovede Jágr stvořit i v nejvypjatějších duelech světového hokeje.

Zámořští kouzelníci nejsou jediní, kdo v Praze dominuje. „Jágr je hnací motor českého týmu. Když váš lídr hraje takovým způsobem, když se takhle rve za svoji zemi, může se vám přihodit spousta dobrého. Musíme najít způsob, jak ho zpomalit,“ uvědomuje si kouč Todd McLellan, který viděl český nervák s Finy na vlastní oči.

Ale to už jsme zase u onoho zadku, u Seguinových myšlenek o něm... „Má ho fakt pořádnej a dobře ho využívá. Je to silný chlap, spousta jejich akcí nejen v přesilovkách jde přes Jaromíra. Musíme vždycky vědět, kde se na ledě právě pohybuje, a pořádně se na něj navázat,“ nabádal dallaský bombarďák.

Broš o Jágrovi: Bůh je jen jeden. A my ho máme v týmu!
Video se připravuje ...

„On je jeden z nejlepších hráčů historie, o tom není sporu. Zároveň ale nesmíme přehlížet nikoho dalšího z českého týmu. Mají hodně hráčů, kteří to umějí vzít na sebe,“ připomněl Ekblad. Jenže jestli tohle platí o Růžičkově výběru, co teprve ten kanadský...

Alespoň bod tu má na kontě už úplně každý. Pět hráčů je na tom lépe než nejproduktivnější Čech Jakub Voráček , v bilanci plus minus je normou alespoň +4, v minusu je jediný hráč, paradoxně Sidney Crosby. Prosazují se všechny formace. „Máme kliku, že když se dostaneme do potíží, může gólem pomoct kdokoliv. Ale proti Čechům to bude o něčem jiném. Musíme být připravení potrestat každou jejich chybu,“ plánoval McLellan.

Že by se jeho boys nechali ukolébat relaxačním tempem ze svých posledních třech zápasů, v nichž nastřádali skóre 26:3, aniž by se museli zpotit, prý nehrozí. „Ne, na tomhle turnaji není nic lehkého. Sice jsme pokaždé šli do vedení a dohrávali jsme v klidu, ale to je historie. Víme, že jakmile padne puk, je před námi nových šedesát minut a co se stalo v minulosti, už nemá žádný význam,“ nastavil ostražitost zpátky na nejvyšší úroveň zkušený kouč.

Ostatně, bouřící 17tisícová návštěva nedovolí dnes odpoledne komukoliv pomalejší rozjezd. Nadšení fanoušci Čechy poženou dopředu, dá se čekat opět pekelný hukot, soupeř bude kontrovat. „Naposledy jsme zdejší lidi dokázali umlčet. Aspoň už víme, co to obnáší v téhle budově proti domácím hrát,“ vzpomněl McLellan souboj ze skupiny, kde museli Kanďané alespoň zapnout, aby vyhráli 6:3. „Doufáme ve stejný výsledek. Jsme tu kvůli vítězství, nic jiného nás nezajímá,“ dodal.

Ale zdravý respekt, ten přesto dnes mají...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud