16. května 2015 • 22:55

S Českem o bronz? Bude to velký a těžký zápas, uznávají Američané

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamaní semifinalisté musí rychle zmobilizovat síly. Už v neděli odpoledne se Česko a USA střetnou o bronz z mistrovství světa. „Bude to velký zápas, užiju si ho,“ pravil americký útočník Steve Moses po prohře s Ruskem 0:4.



Američané stejně jako Češi musí rychle najít síly pro duel o bronz. Každá medaile ze světového šampionátu je totiž cenná. „Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli,“ujistil Moses. „Bude to velké utkání, máme šanci domů přivézt medaili,“ dodal Jack Eichel.  

Pro Justina Faulka bylo těžké mluvit o zápase o třetí místo bezprostředně po neúspěšném semifinále. „Bude to velmi těžký zápas. Mají za sebou fanoušky a chtějí medaili. Doufám, že porážku hodíme za hlavu a na ten zápas se připravíme,“ doufal obránce Spojených států amerických.

Jágrova forma? Teprve se musíme podívat na českou hru, teď je to příliš čerstvé,“ přiznal Faulk. „Češi jsou samozřejmě šikovní, navíc budou mít v zádech energii od vlastních fanoušků. Musíme se rychle vzpamatovat a dostat se do pohody,“ doplnil Eichel.

Američané totiž byli k postupu do finále velmi blízko. Rusko přestříleli 35:30 a vytvořili si několik velmi slibných gólových šancí, ale soupeř ve třetí třetině nasázel všechny čtyři góly v rozmezí necelých dvanácti minut.

„Ve druhé třetině jsme šance sice neproměnili, ale dál jsme před sebou měli dvacet minut, abychom zápas vyhráli, ale ten závěr jsme nezvládli,“ uznal Faulk. „Hráli jsme dobrý zápas. Myslím, že jsme ve druhé třetině kontrolovali hru a měli navrch. Bohužel jsme nebyli schopní to přetavit v góly, Rusové pak ano,“ dodal Eichel.

„Výsledek 0:4 je dost krutý, protože deset minut před koncem to bylo 0:0,“ uzavřel Moses.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud