17. května 2015 • 08:42

Gól, přihrávka, postup do finále. Dílo se podařilo, smál se Ovečkin

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unavený z náročného programu posledních dnů, ale šťastný z úspěšně zvládnutého semifinále na mistrovství světa v Praze byl po výhře 4:0 nad USA ruský kanonýr Alexandr Ovečkin. K týmu se po vyřazení Washingtonu z play off NHL připojil teprve v pátek, ale už si připsal gól a asistenci.



"První dvě třetiny jsem se necítil moc dobře, ale ve třetí už se moje nohy probudily. Měl jsem lepší pohyb a výsledek se dostavil. Dílo se podařilo," pochvaloval si Ovečkin.

Problémy v úvodních 40 minutách měl nejen obávaný kanonýr. "První dvě třetiny to bylo celkově těžké, protože Američané hráli velmi solidně v obranném pásmu, nedělali chyby a bylo těžké najít dobrou pozici na střelu. Když jsme pak dali gól, bylo to o něco snazší, hrálo se nám pak lépe," zhodnotil duel Ovečkin.

Lépe se výběru kouče Olega Znaroka hrálo i díky skvělému výkonu Sergeje Bobrovského mezi tyčemi. Kromě čistého konta za 35 zákroků si gólman Columbusu připsal i finální přihrávku u vítězné trefy Sergeje Mozjakina ze 48. minuty.

"Je jasné, že Sergej je momentálně jedním z nejlepších gólmanů na světě. Je takřka nemožné mu dát gól a dnes jen ukázal své mistrovství a svou extratřídu," ocenil Ovečkin.

V neděli na závěr turnaje čeká Rusy ve finále prestižní souboj s Kanadou. Sborná bude usilovat o pátý triumf z posledních osmi ročníků, zatímco kolébka hokeje čeká na zlato již od roku 2007.

"Bude to určitě zábava, zajímavý zápas pro hráče i fanoušky. Bude to zkrátka finále, k tomu netřeba více říkat," uvedl Ovečkin.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud