17. května 2015 • 12:24

Sudí KHL Jeřábek: Český gól proti Kanadě? Neuznali ho správně

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

(Ne)gól v semifinále domácího mistrovství světa proti Kanadě rozpoutal emoce českých fanoušků. Národní tým mohl na konci druhé třetiny snížit na 1:2, ale rozhodčí gól neuznali pro postavení Petra Koukala v brankovišti. „Podlé mého názoru sudí rozhodli správně,“ řekl v rozhovoru při iSport.cz Antonín Jeřábek, jeden z nejlepších českých arbitrů, který má za sebou premiérovou sezonu v KHL.



„Takový je trend. Rozhodčí na letošním mistrovství světa přerušovali hru po jakémkoli průjezdu brankovištěm. Bohužel pro český tým, v okamžiku střely Petr Koukal projížděl brankovištěm, to znamená, že gólmanovi bránil ve výhledu. Z tohoto důvodu gól nebyl uznán,“ přiblížil Jeřábek.

Petr Koukal při Jordánově střele, kterou rozhodčí jako gól neuznali...
Petr Koukal při Jordánově střele, kterou rozhodčí jako gól neuznali...

Jaromír Jágr se zlobil, že v NHL by tato branka byla uznána, světové šampionáty se však řídí pravidly IIHF. A stejně by podle Jeřábka sudí rozhodli i v KHL.

„Trend byl před sezonou nastavený úplně stejně, jako jej nastavila Mezinárodní hokejové federace. Ne že by se tak striktně pískal každý průjezd brankovištěm, ale v okamžiku střely, když útočící hráč byť na malý moment cloní brankáři, tak gól neplatí,“ doplnil Jeřábek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud