Miroslav Horák
21. května 2015 • 04:59

Král: Miliony z MS půjdou na mládež, chceme držet krok s velmocemi

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový světový šampionát v Praze a Ostravě byl úspěšný po všech stránkách. Divácké návštěvy překonaly všechny dosavadní rekordy, navíc český hokej by mohl z mistrovství světa profitovat mnohem více, než se původně čekalo. Do pokladny svazu by mohlo přibýt až 100 milionů korun. „Organizace klapla skvěle, mnohem lépe, než kdokoliv čekal,“ říká prezident ČSLH Tomáš Král.



„Nechci to přesně specifikovat, neboť stále to nemáme všechno dopočítané, vyúčtovávají se hotely a podobně. Ocitáme se ve fázi odhadu. Myslím si však, že vámi vyřčené číslo (100 milionů korun) je reálné. Dík za to patří všem, kteří na hokej přišli. Takový zájem jsme nečekali. Že budou vyprodané zápasy i v Ostravě, třeba Bělorusko s Finskem, to mi přijde neuvěřitelné,“ říká Král.

Snový průběh šampionátu šéfa českého hokeje až zaskočil. „Nebyl jediný problém. Musím za to poděkovat i policistům, chovali se fantasticky. Byli usměvaví, příjemní, pomáhali. Nevím o jediné potíži s dopravou. Větší byla, když jsem jel v úterý ráno do práce… K tomu dobrovolníci, holky a kluci ve vestách. Výsledkem toho všeho je návštěvnický rekord, ale třeba i rekord pivní…“

Králíci z klobouku Bob a Bobek v O2 Areně podporují dobrou náladuFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Báječná byla sledovanost v televizi, i celosvětově to směřuje k neskutečným číslům. Lidé od René Fasela mi říkali, že je atakovaná hranice miliardy televizních diváků, což dosud taky nebylo. Neměli jsme jediné výraznější zranění na ledě, to je myslím také unikát. Ani venku,“ pokračuje Král.

O využití finančních prostředků získaných ze světového šampionátu má Tomáš Král jasno. „Řekli jsme předem, že s ním naložíme ve prospěch hokeje. To znamená, že půjdou do mládeže. Naším dlouhodobým cílem je vychovávat hráče konkurence schopné v nejvyšším možném měřítku. A to měřítko nám v Praze předvedli Kanaďané. Dnes a denně se musí myslet na mládežnický rozvoj, výnos z šampionátu jednoznačně poputuje na ještě větší zkvalitnění nastartovaných programů. Je nepochybné, že úroveň hráčů je třeba zvyšovat.“

„Jsme malá země, nesrovnatelně menší oproti Kanadě, Americe nebo Rusku, zemím, které teď skončily před námi. Ale to neznamená, že bychom měli rezignovat na nejvyšší cíle. Naopak, chceme s nimi držet krok, o to důsledněji se musíme zaměřit na kvalitu,“ má jasno šéf českého hokeje.

O jakých tématech mluvil Tomáš Král?

- Do jakých projektů poputují vydělané peníze;

- O vztahu k Jaromíru Jágrovi;

- O atmosféře na světovém šampionátu;

- O financování českého sportu;

ROZHOVOR S TOMÁŠEM KRÁLEM ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

Titulní stranaFoto Sport

V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE >>>

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Čeští fanoušci sledují duel o bronz na Staroměstském náměstí
Čeští fanoušci sledují duel o bronz na Staroměstském náměstí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud