13. července 2015 • 12:31

Vůjtek odhalil asistenty! K repre jdou Jandač, Kalous a Špaček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE
Asistenty Vladimíra Vůjtka na střídačce hokejové reprezentace budou extraligoví trenéři Josef Jandač ze Sparty, Jiří Kalous z Třince a Jaroslav Špaček. Ten byl členem realizačního týmu také u Vůjtkova předchůdce Vladimíra Růžičky a je asistentem trenéra v Plzni. Funkci generálního manažera bude zastávat svazový šéftrenér Slavomír Lener. Potvrdily se tak informace deníku Sport, který toto složení předpovídal.


Vůjtek se na jménech svých spolupracovníků domluvil na dnešním setkání s šéfem hokejového svazu Tomášem Králem. Původně je sice ještě nechtěli zveřejnit, ale nakonec záměr změnili. "S návrhem trenéra Vůjtka jsem souhlasil a budoucí spolupráci jsme projednali i s trenéry, kterých se týká, a s kluby, ve kterých působí," uvedl Král.

Jandač, Kalous i Špaček se budou účastnit i akcí v průběhu sezony, tedy turnajů a zápasů seriálu Euro Hockey Tour.

"Mám to rozmyšlené, ale ještě jsem o tom nestihl mluvit s kolegy, takže si musíte počkat. Volali jsme si teprve včera, dnes se setkám s Pepou Jandačem a Jirkou Kalousem. Jarda Špaček je na Slovensku. Platí ale to, co jsem říkal. Už jsem kolektivní hráč a chtěl bych úlohy rozdělit na všechny čtyři," řekl osmašedesátiletý kouč.

Na české střídačce by tak mohl fungovat podobný model, jaký praktikuje na MS Kanada. Vždy sestaví trenérský tým z několika uznávaných koučů, kteří spolupracují. "Taky bychom to chtěli rozdělit například na útočníky a obránce, na koučing. I na sledování zápasu a soupeře, možná i z tribuny. Musíme se o všem pobavit," podotkl Vůjtek.

Z předešlého realizačního týmu budou s Vůjtkem nadále spolupracovat manažer Lener a asistent Špaček, který by tak měl zajistit kontinuitu. "To je jeden z důvodů. Druhý je ten, že je to člověk ze zlaté generace českého hokeje, a když mají tito kluci zájem, měli by dostat šanci trénovat národní tým," řekl Vůjtek.

V předešlých dnech se spekulovalo, že by jedním z asistentů mohl být i Radim Rulík, který společně s Miloslavem Hořavou dovedl v uplynulé sezoně Litvínov k extraligovému titulu. "Uvažoval jsem o hodně jménech, ale v konečné fázi jsem se rozhodl pro uvedené tři," řekl Vůjtek.

Ten nakonec nebude úzce spolupracovat ani s trenéry reprezentací do 20 a 18 let Jakubem Petrem a Robertem Reichelem. "Ale sejdu se s nimi a o určitých hráčích si promluvíme," uvedl kouč národního týmu.

První akcí nového realizačního týmu bude letní čtyřdenní soustředění, které se od 29. července uskuteční v Jihlavě. "Chceme pozvat hlavně mladší hráče," uvedl Vůjtek, jenž momentálně neřeší otázky případné inspekční cesty do NHL v průběhu sezony. "To má všechno čas. Určitě se na nějaké cestě dohodneme, ale je otázka, zda poletím já, generální manažer, nebo Jarda Špaček," řekl.

V průběhu nadcházející sezony bude český hokej řešit i účast na Světovém poháru, který se v Torontu uskuteční příští rok v září a říjnu. Minimálně šestnáctičlennou nominaci včetně dvou brankářů musejí účastníci oznámit do 1. března. Král naznačil, že by tým mohl i tam vést Vůjtek, přestože má smlouvu do květnového mistrovství světa. "Zatím jsme o tom nemluvili," řekl dnes Vůjtek.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud