23. března 2016 • 13:53

Šance na Světový pohár? Ještě nejsem ani na MS, tvrdí Kundrátek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Tomáš Kundrátek po vydařených vystoupeních v dresu české hokejové reprezentace patří mezi kandidáty na zbývající místa v nominaci na zářijový Světový pohár v Torontu, ale vůbec se tou možností nezabývá. Příležitost potvrdit dobré výkony bude mít šestadvacetiletý hráč Slovanu Bratislava už od startu přípravy na mistrovství světa v Rusku.



Současný asistent trenéra Vladimíra Vůjtka staršího a budoucí hlavní kouč Josef Jandač jmenoval Kundrátka mezi hráči, kteří si mohou o zařazení na zbývajících sedm volných míst v kádru říci na světovém šampionátu. "Taky se nejdřív musím na to mistrovství světa dostat. Ještě nic není rozhodnuté, nechci předbíhat. Uvidí se, kdo tam pojede," řekl novinářům Kundrátek.

V reprezentaci debutoval už v osmnácti letech, kdy sehrál čtyři zápasy, ale vrátil se do ní až v této sezoně. Od roku 2008 až do loňska byl v zámoří, kde se snažil prosadit do NHL. V ní po působení v juniorských soutěžích a na farmách sehrál za Washington 30 utkání.

Loni se rozhodl po odchod do KHL a stal se v této sezoně oporou národního týmu, za který dal v osmi duelech dvě branky. Sám si ale netroufá své šance na velké akce odhadovat. "Myslím si, že každý hráč chce být na Světovém poháru a na mistrovství světa. To se odvíjí podle výsledků. Kdo je bude mít, ten tam pojede," podotkl Kundrátek.

Zaťovič a Kundrátek na srazu: Každý chce být na světovém poháru
Video se připravuje ...

"Jsem na kempu a není nikde dané, kteří hráči jedou. Sestavu nevím, musím odvádět maximum a hrát naplno. Nejsem schopen říct, jestli pojedu na mistrovství a jestli mám nějakou šanci na Světový pohár. To se uvidí," doplnil odchovanec Přerova.

Nominaci na Světový pohár prý více sledovali jeho blízcí. "Táta mi zavolal a zeptal se mě, jestli jsem se na to díval. Neviděl jsem to. Podíval jsem pak na počítači, zavřel jsem ho a šel jsem spát," řekl Kundrátek.

Jako jediný bek z Evropy se do výběru dostal Michal Kempný z Omsku, s kterým Kundrátek nastupoval v sezoně v elitní obraně. "Vyhovujeme si. Ale v nominaci bude záležet na výkonech a na trenérovi, který hráč se mu tam hodí. Jestli pravák nebo levák, jestli má formu. My jako hráči do toho můžeme jen dávat maximum. Každý chce reprezentovat Českou republiku a dát do toho všechno," prohlásil Kundrátek.

Po brzkém konci sezony v KHL se chce dostat rychle do formy. Slovan vypadl v 1. kole play off s CSKA Moskva a ročník pro něj skončil 27. února. "Když jsme vypadli, měli jsme ještě tři čtyři dny nějaké mítinky a pak se to rozpustilo. Chodil jsem do posilovny a na led v Přerově, kde mi dovolili s nimi trénovat. Teď máme měsíc a půl do mistrovství a je hodně času se připravit," prohlásil.

Ve Slovanu našel po prosincovém příchodu z Dinama Riga ideální angažmá. "Skvělé zázemí a trenéři. Měl jsem tam hrozně moc prostoru, takže jsem si neměl na co stěžovat. V restauracích slovenské a české jídlo. Měl jsem to domů hodinu a čtyřicet minut, takže jsem párkrát navštívil rodiče a známé. To bylo taky skvělé," pochvaloval si Kundrátek. V klubu má smlouvu i na další sezony a na případný návrat do NHL zatím nemyslí. "Zatím jsem se o tom s agentem nebavil. Všechno se uvidí v budoucnu," dodal.

Vůjtkek o posilách pro MS: Někteří nám ještě nezvedají telefon
Video se připravuje ...

Francouz o MS: Budu bojovat, co mi budou síly stačit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud