Matěj Hejda
27. dubna 2016 • 14:00

Hvězdy MS, které z NHL dorazí: Nový Gretzky, mistr nájezdů i Jágrův centr

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
  • Kapitán Plekanec, hvězdný McDavid ani ruský útočník Dacjuk na turnaji nebudou chybětKapitán Plekanec, hvězdný McDavid ani ruský útočník Dacjuk na turnaji nebudou chybětFOTO: Koláž iSport.cz

    Crosbyho, Seguina či Ovečkina tentokrát nečekejte. Ti stále hrají se svými kluby play off Stanley Cupu. I řada dalších hokejových hvězd účast na letošním mistrovství světa v Rusku odmítla. Přesto netřeba věšet hlavu. Na světovém šampionátu se představí řada velmi zajímavých hvězd. iSport.cz pro vás připravil souhrn doposud nejatraktivnějších jmen, které se na turnaji určitě nebudou chybět.

  • Pavel Dacjuk (Rusko)

     
    Pavel Dacjuk i v 37 letech nebude chybět na domácím mistrovství světaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Asi největší jméno na turnaji. I ve svých 37 letech se nezřekl pozvánky na domácí mistrovství světa a z největší pravděpodobností povede sbornou jako kapitán. V posledních dnech se o zkušeném forvardovi hodně mluvilo ohledně jeho odchodu z NHL, kde celou kariéru strávil v barvách Detroitu Red Wings. Sám Dacjuk uvedl, že konečné rozhodnutí oznámí až po světovém šampionátu. I přes věhlas Ovečkina , Malkina či Kovalčuka je právě Dacjuk asi nejvíce respektovanou hvězdou mezi ostatními hráči sborné.

  • Aleksander Barkov (Finsko)

    Alexander Barkov (vlevo) neodmítl pozvánku na mistrovství světa a posílil finský výběrFoto ČTK/AP

    Syn bývalého ruského hokejisty Alexandra Barkova posílí už teď nabitý výběr Finů. Jen se podívejte Jussi Jokinen, Markus Granlund, Leo Komarov, Teemu Pulkkinen a to Suomi nejspíše nakonec budou mít ve svém středu i Granlundova bratra Mikaela a super talentovaného střelece Patrika Laineho. Jágrův spoluhráč z Floridy bude patřit k největším tahounům Finska. Barkov byl i přes zranění nejlepším střelcem Panterů a na jeho góly bude na turnaji určitě spoléhat i hlavní trenér Kari Jalonen. 

  • Connor McDavid (Kanada)

    Connor McDavid si prodlouží sezonu díky pozvánce na mistrovství světaFoto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Z důvodů zranění ramene v sezoně odehrál pouhých 45 utkání, přesto si v nich připsal 48 kanadských bodů. Neskutečná bilance devatenáctiletého útočníka Edmontonu. Na druhou stranu nikterak překvapivá! McDavid je nejtalentovanějším kanadským hráčem od dob Sidney Crosbyho a všichni tak od něj čekali velké věci. Ty bude moci předvést i na světovém šampionátu v Rusku, kde bude bezesporu největší hvězdou kanadského výběru. Ten í díky útočníkům Brendanenu Gallagherovi, Bradu Marchandovi či Tayloru Hallovi bude mít na turnaji zas velice silné mužstvo.

  • Tomáš Plekanec (Česko)

    Zkušený útočník Tomáš Plekanec povede národní tým na MS v RuskuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Srdcař! Když mohl, vždycky přijel. „Mě hokej pořád hodně baví, zdraví drží, a tak nevidím důvod nejezdit.“ okomentoval Plekanec svoji účast v rozhovoru pro iSport.cz. Trenéři reprezentace se na něj mohou vždycky spolehnout. S Montrealem letos neprožil povedenou sezonu. Slavný klub se nepřenesl přes zranění hvězdného brankáře Careyho Price a zůstal daleko před branami play off. O to motivovanější přijel Plekanec do přípravy na mistrovství světa. „Nějaké medaile mám, chybí jen ta nejcennější,“ usmíval se kapitán českého výběru.

  • Dylan Larkin a Auston Matthews (USA)

    Auston Matthews společně s Dylanem Larkinem by měli patřit k největším hvězdám amerického výběruFoto Reuters

    Američané každým rokem posílají na mistrovství světa velmi mladý tým. Ani letošní nominace není výjimkou. Proto nejatraktivnější jména výběru lze hledat mezi teprve vycházejícími hvězdami. Dylan Larkin - Bronzový medailista z loňského mistrovství světa v Praze má za sebou průlomovou sezonu. Devatenáctiletý útočník zvláště v první polovině sezony patřil k největším tahounům Detroitu a s pětačtyřiceti body se umístil na čtvrtém místě klubové produktivity.

    Auston Matthews - urostlý útočník ještě neodehrál ani jedno utkání v NHL a už patří k největším hvězdám amerického výběru. Osmnáctiletý centr podle všeho by měl být nejvýše postaveným hráčem letošního draftu NHL. Matthews si už v letošní sezoně zahrál mezi profesionály, když odešel do Evropy a pod kanadským koučem Marcem Crawfordem válel za Curych. V Lize mistrů si letos zahrál i proti pražské Spartě.

    Více o mistroství světa 2016 čtěte zde

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud