29. dubna 2016 • 10:15

Kanada na MS: Přijede hvězdný Perry, s týmem je i útočník Sparty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočníci Corey Perry z Anaheimu, Derick Brassard z New York Rangers a obránce Matt Dumba z Minnesoty budou reprezentovat Kanadu na mistrovství světa v Rusku. Dvojnásobný olympijský šampion a vítěz Stanleyova poháru z roku 2007 Perry bude v dresu obhájců triumfu útočit na vstup do Triple Gold Clubu, protože zlato z MS mu jako jediné chybí. Kanaďané se představí v generálce na šampionát v úterý v pražské O2 areně proti české reprezentaci.



Připravovat se s Kanadou, která začíná závěrečný kemp v Praze, bude i útočník Curtis Hamilton ze Sparty. Majitel stříbrné medaile z juniorského MS 2011 reprezentoval Kanadu naposledy v roce 2014 na Spenlerově poháru v Davosu. V dresu Sparty zaznamenal v 60 duelech včetně play off 33 bodů za 14 gólů a 19 přihrávek.

Třicetiletý Perry, jenž byl u triumfů na olympiádách 2010 ve Vancouveru i o čtyři roky později v Soči, se na světových šampionátech objevil v letech 2010 a 2012 a v obou případech skončil bez medaile. Teď se může pokusit napodobit Sidneyho Crosbyho, který chybějící triumf ke členství v Triple Gold Clubu získal loni v Praze.

Perry si v této sezoně připsal v 82 zápasech 62 bodů za 34 branek a 28 asistencí a v sedmi duelech neúspěšné série 1. kola play off s Nashvillem zaznamenal čtyři přihrávky. Držitel Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL z roku 2011 má celkem v NHL na kontě z 804 utkání 664 bodů (330+334). V 97 duelech play off přidal 32 gólů a 46 přihrávek.

O dva roky mladší Brassard bude v dresu Kanady debutovat. V tomto ročníku si připsal v 80 utkáních 58 bodů za 27 branek a 31 asistencí, v sérii play off s Pittsburghem v pěti duelech nasbíral gól a tři přihrávky.

Jednadvacetiletý Dumba se těší také na první světový šampionát. V základní části NHL zaznamenal v 81 duelech 26 bodů (10+16), v šesti zápasech play off proti Dallasu si připsal dvě asistence.

Kouč Bill Peters má aktuálně v nominaci 21 hráčů - dva brankáře, šest obránců a třináct útočníků. Navíc bude v tréninku Hamilton. Na soupisku pro šampionát může zařadit 25 hokejistů. Kanada se představí na MS v základní skupině B v Petrohradu s Finskem, USA, Slovenskem, Běloruskem, Francií, Německem a Maďarskem.

Nominace hokejistů Kanady na MS v Moskvě a Petrohradu (6.-22. května):

Brankáři: Calvin Pickard (Colorado/NHL), Cam Talbot (Edmonton/NHL),

Obránci: Ben Hutton, Chris Tanev (oba Vancouver/NHL), Cody Ceci (Ottawa/NHL), Matt Dumba (Minnesota/NHL), Ryan Murray (Columbus/NHL), Morgan Rielly (Toronto/NHL),

Útočníci: Taylor Hall, Connor McDavid (oba Edmonton/NHL), Ryan O’Reilly, Sam Reinhart (oba Buffalo/NHL), Derick Brassard (NY Rangers/NHL), Max Domi (Arizona, NHL), Matt Duchene (Colorado/NHL), Brendan Gallagher (Montreal/NHL), Boone Jenner (Columbus/NHL), Brad Marchand (Boston/NHL), Corey Perry (Anaheim/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg/NHL), Mark Stone (Ottawa/NHL)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud