Matěj Hejda
2. května 2016 • 16:46

Hvězda Montrealu o Plekancovi: Vůbec mě nepřekvapuje, že je Pleky kapitán

Autor: Matěj Hejda, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních letech velkou část sezon odehrál na pravém křídle po jeho boku. Kanadský raubíř Brendan Gallagher se s českým kapitánem Tomášem Plekancem z Montrealu dobře zná. V úterý v podvečer poprvé ve své kariéře však nastoupí proti dlouholetému útočníkovi Canadiens v poslední přípravě před mistrovství světa v O2 areně. 



V Montrealu jste s ním odehrál několik sezon, jaké to bude nastoupit proti němu?
"Není to sranda ho nemít v týmu. Už jsme trochu mluvili o utkání a o tom jaké to zítra bude. Doufám, že vyhrajeme. Jinak bych ty jeho štiplavé narážky musel poslouchat celý příští rok."

Plekanec je známý, že v kabině Canadiens si moc slovo nebere a je spíše tichým lídrem týmu. Jste překvapený, že se stal kapitánem české reprezentace?
"Vůbec ne. On na ledě vede ostatní vždy svým příkladem. Je to lídr. Když jsem poprvé přišel do Montrealu, tak Pleky nám mladým šel vždycky příkladem. První v aréně a makal. Nikdy nic nepodcení. To že teď dostal „C“, pro mě není vůbec překvapení."

Jste poprvé v Evropě, jak si to zatím užíváte?
"Zatím je to super. Byli jsme se projít po městě, je to tu moc pěkné. Nikdy v životě jsem tu nebyl. Úplně jiná kultura a to se mi líbí."

Gallagher: Doufám, že zítra vyhrajem. Jinak bych Plekyho musel poslouchat celý rok
Video se připravuje ...

Co říkáte na Prahu?
"Miluju to tady. Pleky o ni mluví celý rok, je super sem přijet a vidět to celé v reálu."

Tradičně máte hodně mladý tým. Do Evropy jste přiletěli před pár dny, jak zatím vypadá atmosféra v kabině?
"Prvních pár dní se všichni seznamujeme. Zatím nám to klape. Jsme pořád spolu, několikrát jsme zašli do města. Opravdu se nebojím, že bychom nevytvořili dobrou partu. Doufám, že zítra to utkání zvládneme. Je tady hrozně moc kvalitních hráčů. Jsem nadšený, že jsem se do týmu dostal a budu bojovat o zlato."

V kanadské kabině jste se také potkal s Bradem Marchandem, který hraje za rivaly z Bostonu. S ním v sezoně svedete desítky střetů. Jaké to je být s ním teď v jednom týmu?
"Zvláštní. Hned na začátku jsme si podali ruce. Jsme jeden tým, rivalita z NHL jde stranou. Dokonce je to jeden z hráčů, se kterým si nejvíce rozumím od chvíle, co jsem tady. On má hodně podobný styl hry jako já. Je platný pro každý tým, důležité mít takového hráče ve svém středu, rozhodně lepší než hrát proti němu."

Marchand o spoluhráči Pastrňákovi: Je to skvělý kluk i hráč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud