3. května 2016 • 20:50

Česká nominace pro MS: Nechybí opory, vypadl Vincour a Voráček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z kádru české hokejové reprezentace před středečním odletem na mistrovství světa do Moskvy vypadli obránce Tomáš Voráček a útočník Tomáš Vincour. Kouč Vladimír Vůjtek má v širší nominaci 27 hráčů, na soupisku pro šampionát jich může zařadit 25.



"Před prvním zápasem zařadíme na soupisku dvacet hráčů v poli a dva brankáře. Bude tam sedm obránců a třináct útočníků. Necháme si nějakou rezervu a postupně zapíšeme hráče do těch pětadvaceti," řekl Vůjtek na tiskové konferenci po generálce s Kanadou (0:3) v pražské O2 areně.

V mužstvu jsou tři mistři světa z roku 2010 a celkem šestnáct nominovaných má šanci na první účast na velké mezinárodní akci.

Ve stávajícím výběru jsou čtyři hráči z NHL - bek Michal Jordán z Caroliny a útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu, David Pastrňák z Bostonu a Jiří Sekáč z Arizony. Dvanáct nominovaných působí v Kontinentální lize, jeden ve Švédsku a deset v domácí extralize.

Poprvé se na mistrovství světa vydají brankáři Dominik Furch s Matějem Machovským, obránci Milan Doudera, Michal Kempný, Tomáš Kundrátek, Jakub Jeřábek, Adam Polášek a Radim Šimek. Mezi útočníky jsou to Michal Birner, Tomáš Filippi, Richard Jarůšek, Robert Kousal, Dominik Kubalík, Pastrňák, Michal Řepík a Tomáš Zohorna.

Nejvíce zkušeností z MS má Plekanec

Mistry světa z roku 2010 z Německa jsou útočníci Roman Červenka, Lukáš Kašpar a Petr Koukal. Červenka byl na pěti světových šampionátech a dvou olympijských hrách a má i bronz z roku 2011 z Bratislavy. Koukal hrál na čtyřech MS a získal bronz v roku 2012 v Helsinkách, kde byl i Kašpar, který má z obou svých dosavadních startů na MS medaili.

Nejvíce zkušeností má kapitán Tomáš Plekanec, jenž startoval na dvou olympiádách a chystá se na devátý šampionát. Juniorský mistr světa z roku 2011 na zlato s A týmem čeká. Má stříbro z roku 2006 z Rigy a bronzy z let 2011 a 2012.

Další hráči mají méně zkušeností. Na čtvrtém šampionátu v řadě se představí Jan Kovář. Obránci Jordán a Jan Kolář a útočník Martin Zaťovič hráli na posledních dvou MS v Minsku a v Praze, zadák Petr Zámorský a forvard Jiří Sekáč byli jen v Bělorusku. Gólman Pavel Francouz se zúčastnil šampionátů v letech 2013 a 2014 jako trojka.

Češi vstoupí do turnaje v pátek v 19:15 SELČ proti domácímu Rusku, hned v sobotu nastoupí ve stejný čas proti Lotyšsku. V dalších duelech je čeká Švédsko, Norsko, Kazachstán, Dánsko a Švýcarsko.

BRANKÁŘI
33 Pavel Francouz (Čeljabinsk)
35 Matěj Machovský (Plzeň) 
38  Dominik Furch (Omsk) 
  OBRÁNCI
Jakub Jeřábek (Plzeň) 
Michal Kempný (Omsk) 
24  Petr Zámorský (Örebrö) 
29  Jan Kolář (Chabarovsk) 
45  Radim Šimek (Liberec) 
47 Michal Jordán (Carolina)
52  Milan Doudera (Třinec) 
61  Adam Polášek (Sparta) 
84  Tomáš Kundrátek (Slovan) 
  ÚTOČNÍCI
10  Roman Červenka (Chomutov) 
14  Tomáš Plekanec (Montreal) 
16  Michal Birner (Liberec) 
18  Dominik Kubalík (Plzeň) 
22  Lukáš Kašpar (Slovan) 
26  Martin Zaťovič (Togliatti) 
41  Tomáš Filippi (Magnitogorsk) 
42  Petr Koukal (Jekatěrinburg) 
43  Jan Kovář (Magnitogorsk) 
62  Michal Řepík (Liberec) 
64  Jiří Sekáč (Arizona) 
79  Tomáš Zohorna (Chabarovsk) 
88  David Pastrňák (Boston)
90  Robert Kousal (Novokuzněck) 
96  Richard Jarůšek (Ml. Boleslav) 

Koukal: V přesilovkách byl rapidní rozdíl
Video se připravuje ...

Jandač: Na přesilovce chyběli Červenka s Kovářem
Video se připravuje ...

Furch: Úroveň kanadského týmu je vyšší než v KHL
Video se připravuje ...

Hvězdný Perry: Bereme jen zlato, taková je Kanada
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud