Martin Tomaides
3. května 2016 • 21:30

Zaostřeno na McDavida. Rostoucí hvězda dorazila Čechy třetím gólem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lákadlo číslo jedna, to bezpochyby. Poslední jednička draftu NHL Connor McDavid si přijel do Prahy odbýt svou premiéru v seniorském národním týmu Kanady a nalákal do hlediště pražské O2 Areny slušný zástup příznivců kvalitního hokeje. Devatenáctiletý šikula předváděl celý zápas spíše záblesky než záři, ale kdo ho náhodou přehlédl, tomu se raději připomněl v 53. minutě chladnokrevným zakončením a gólem na 3:0 uzavřel skóre posledního přípravného utkání přes MS v Rusku.



Connor McDavid je fenomén. Muž, kterého pravděpodobně od dob Sidney Crosbyho hokejový svět neměl. Kdoví, jak by vypadala sezona Edmontonu, kdyby rodák z Ontaria nebyl tři měsíce mimo kvůli zranění. Na umění mladíka hodlá spoléhat i Kanada a on sám nenápadně, ale kvalitně předvedl Praze své přednosti.

Kdo čekal hlavumotající kličky a hattrick na jeho kontě, ten se mýlil. Zaostřený pohled na McDavida ale ukazoval hokejovou genialitu, pro kterou je obdivován. Už jeden z jeho prvních pobytů na ledě předvedl to, co ho zdobí.

Vyhnul se srážce s českým bekem, rázem přišla na řadu klička a střela na bránu Pavla Francouze . Nebylo by to asi nic zvláštního, jenže McDavid to předvedl s tak neskutečnou lehkostí, jako kdyby šlo o tu nejjednodušší věc na světě.

Connor McDavid dává třetí gól Kanady
Connor McDavid dává třetí gól Kanady

S radostí sledují jeho počínání i mnohem starší spoluhráči, například Matt Duchene, který už má za sebou téměř 500 utkání v NHL, pět světových šampionátů a zlato z Prahy z loňského roku.

„Je zábava ho sledovat, jak si veze puk, jak dokáže být rychlý a skočit po každém odkrytém kotouči,“ přibližoval své poznatky forvard Colorada, který v zápase vstřelil druhou branku a společně s Maxem Domim vedle McDavida pravidelně naskakoval na led.

Respekt z mladého hokejového génia občas měli i čeští hokejisté, i když se nedá říct, že by jeho bránění podcenili. Přesto v závěru zápasu dokázal McDavid projet obranou a překvapil Dominika Furcha zakončením proti jeho vystrčené hokejce. A znovu ta lehkost! „Určitě bude patřit k nejlepším hokejistům na světě, je to výborný bruslař a umí přesně zakončit, To všechno teď potvrdil,“ řekl po utkání český zadák Michal Jordán .

Premiéru si tedy užil skutečně vydařenou a Duchene ví, že bude lépe. „Odvedl výtečnou práci, ale ještě toho moc neodehrál na velkém ledě,“ dodal.

Pak prý bude ještě výraznější.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 18:10
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
3. května
18:10
Kanada
Kanada
Góly

Domácí:

Hosté: 06:39. O¨Reilly, 08:53. Duchene, 52:05. McDavid

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, T. Voráček, Šimek, Doudera, Zámorský, Polášek – Pastrňák, Plekanec, Kubalík – Řepík, Filippi, Sekáč – Vincour, Koukal, Zaťovič – Jarůšek, Kousal, T. Zohorna.

Hosté: Talbot (Pickard) – Dumba, Ceci, Matheson, Tanev, Hutton, Rielly, Murray – Hall, Mark Stone, Duchene, Gallagher, O'Reilly, Domi, McDavid, Brassard, Hamilton, Jenner, Reinhart, Perry, Mark Scheifele

Rozhodčí

Šindler, Šír – Blümel, Gebauer

Stadion

O2 arena, Praha

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud