7. května 2016 • 14:15

Chyběla nám odvaha, Češi si věřili daleko víc, uznal legendární Fetisov

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární obránce hokejové sborné Vjačeslav Fetisov se ostře pustil do ruského týmu po porážce 0:3 s Českem na startu mistrovství světa. „Chyběla nám odvaha, Češi si věřili daleko víc,“ prohlásil dvojnásobný olympijský vítěz po neúspěšném vstupu Ruska do šampionátu.



Podle Fetisova předvedl domácí tým hodně nevyvážený výkon, pokud bude chtít Rusko doma uspět, čeká ho ještě pořádná porce práce. „Vážně máme problém. Na hráčích je vidět velká nevyrovnanost. Někteří dohráli v klubech už před dvěma měsíci, další zase mají za sebou těžkou sezonu v NHL. Trenéři to mají hodně těžké,“ hledal příčiny nečekané porážky s Českem.

Na druhou stranu někdejší výborný bek ocenil představení českého týmu prošpikovaného nováčky na mistrovství světa. „Byli odvážní, hráli vážně dobře. Když bylo třeba, drželi puk, všechno zvládli,“ ocenil Fetisov.

Klíčové podle něj bylo, že Češi ustáli bez inkasované branky pasáž ve druhé třetině, kdy tlak Rusů sílil. „Čtyři minuty jsme drželi soupeře v jeho třetině a měli jsme dát gól. Jenže to nikdo nedokázal,“ krčil rameny Fetisov.

„Pokud chceme uspět, čeká nás ještě hodně práce, musíme toho hodně zlepšit. Češi nám také ukázali, že musíme hrát agresivněji,“ dodal pro agenturu TASS.

VIDEO: Český tým utkání s Ruskem zvládl výborně

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud