10. května 2016 • 12:35

Ne Tři korunky, ale tři kužely! Švédové schytali za kolaps s Čechy kritiku

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nelichotivá přirovnání si vysloužili švédští hokejisté po prohře s Českem 2:4 na MS v hokeji. Místo Tří korunek byly rázem na ledě tři kužely, píše třeba švédský deník Aftonbladet. Parádní obrat party Vladimíra Vůjtka prý také bude stát Švédy cestování na čtvrtfinále z Moskvy do Petrohradu.



„Tre Kronor,“ nebo „tre koner“? Zatímco v první třetině zápasu prý byli k vidění hráči Tří korunek, poté už se na ledě pohybovaly jen kužely. „Po první třetině, která byla z naší strany jednoznačně nejlepší na šampionátu, jsem byl samý úsměv,“ píše uznávaný švédský novinář Mats Wennerholm.

Úsměv ho ale přešel ve chvíli, kdy „hráči přišli na druhou třetinu a vypadali jako kužely. Stojící, pasivní, bez nápadu,“ ohodnotil expert švédský přerod. „Celý tým zkolaboval,“ dodal Wennerholm.

VIDEO | Podívejte se na sestřih zápasu Česko - Švédsko

Ve druhé části to prý vypadlo, že Švédové uvázli pod lavinou. „Češi přišli a točili nás v našem pásmu jako nikdy,“ pozastavil se expert nad pasivitou vedoucího týmu. A ten také brzy o vedení přišel a mělo být ještě hůř.

„Byl to polibek smrti, když malý, ale bleskově rychlý Michal Birner , zamířil před naši branku, Erika ‚Chicago‘ Gustafssona poslal na párek a bombou zápěstím nedal Markströmovi šanci zareagovat,“ popsal Wennerholm klíčový moment.

Zklamaní švédští hokejisté po prohře s Českem
Zklamaní švédští hokejisté po prohře s Českem

Podle experta Aftonbladetu porážka s Českem pro Švédy bude s téměř stoprocentní jistotou znamenat přesun na čtvrtfinále do Petrohradu, protože kdyby Rusové skončili třetí, stejně budou zůstávat v Moskvě.

„V tomhle venkovním zápase nás téměř jistě čeká Kanada nebo Finsko. Dva týmy, které na šampionátu vypadají jako nejžhavější favorité. Nevidím moc možností, jak by tohle švédský tým mohl přežít,“ uzavřel své tvrdé hodnocení.

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud