10. května 2016 • 19:23

Slovenský trenér zuřil po debaklu od Němců: Přijdou změny!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla rychta! Po dvou výhrách na úvod světového šampionátu hokejisté Slovenska poprvé klopýtli. A jak. V utkání s Německem od druhé třetiny absolutně nestačili na svého soupeře a schytali debakl 1:5. „Ve všech činnostech jsme byli horší,“ nebral si servítky po utkání trenér Slováků Zdeno Cíger.



Ten po zápase běsnil. Slováci v něm sice od deváté minuty po střele Petera Cehlárika, debutanta na světovém šampionátu, vedli 1:0, ale po první přestávce na led vyjelo zcela jiné mužstvo a Němci neměli problém vývoj utkání otočit.

„Ani jeden náš hráč nebyl schopný něco vymyslet. Asi jsme nebyli správně namotivovaní. Neumíme hrát v každém utkání naplno. Němci hráli jako o život. Proti Bělorusům přijdou změny,“ slibuje na stránkách sport.sk šestačtyřicetiletý trenér.  

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Slovenska s Německem


Kapitán slovenského výběru, obránce Andrej Sekera, byl hodně zklamán slabým nasazením celého týmu. „Všichni si musíme uvědomit, že na mezinárodním turnaji je potřeba v každé chvíli na ledě nechat duši. Dnes jsme to zvládli pouze jednu třetinu, pak už hrálo jen jedno mužstvo,“ uvedl v rozhovoru se slovenskými novináři obránce Edmontonu Oilers a největší hvězda slovenského výběru.

Prohra však nebyla všechno. Zpackané utkání navíc podtrhla ztráta slovenského útočníka Tomáše Hrnky, jenž v první třetině odstoupil ze hry kvůli zraněnému ramenu. Podle trenéra Cígera pro něj šampionát skončil. „Dostal úder a má vyhozené rameno. Rentgen diagnózu potvrdil a pojede domů,“ dodal zklamaně slovenský kouč. 

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud