11. května 2016 • 09:46

Štěstí v neštěstí. Dánský bek Jensen má po tvrdém zákroku otřes mozku, na MS dohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dánska se budou muset v dalším průběhu mistrovství světa obejít bez obránce Jespera B. Jensena, který se zranil v úterním zápase proti Švýcarsku. Pětadvacetiletý hráč utrpěl po střetu s Andresem Ambühlem u mantinelu na začátku třetí třetiny otřes mozku a jeho další start v Rusku je vyloučen.



Ambühl "dohrál" protivníka u mantinelu, ale v souladu s pravidly. Jensen následně opustil ledovou plochu na nosítkách a byl převezen do nemocnice, kde zůstal přes noc. "Což je standardní postup," uvedl lékař týmu Per Albaek v prohlášení, v němž zároveň potvrdil, že obránce Jokeritu Helsinky do MS už nezasáhne.

Jensen tak bude chybět i v nedělním souboji proti české reprezentaci, dosud přitom patřil mezi klíčové hráče týmu. S třemi body za dva góly a asistenci se dělí o pozici nejproduktivnějšího hráče Dánů a v průměru odehrál 19:48 minuty v zápase. Až do zranění tak byl i nejvytíženějším obráncem mužstva.

Více o MS čtěte zde >>>

VIDEO: Jesper Jensen na MS dohrál

Strach o zdraví dánského hokejisty Jespera Jensena
Strach o zdraví dánského hokejisty Jespera Jensena

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud