11. května 2016 • 17:52

Ovečkin kývl a přijede na MS. Rusy posílí i Kuzněcov s Orlovem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedokázal říct ne. Hvězdný Alexandr Ovečkin posílí ruskou reprezentaci na domácím světovém šampionátu. Pro útočníka Washingtonu, který vypadl v noci na dnešek z bojů o Stanley Cup v šestém duelu s Pittsburghem, to bude už dvanácté mistrovství světa. Ruský tým, který v Moskvě prohrál úvodní zápas s Českem, posílí i Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov. Představitelé ruského týmu trojici zapsali na soupisku jen několik hodin po jejich vyřazení v NHL.



Ruské trio vypadlo ze Stanleyova poháru po porážce v šestém zápase série druhého kola proti Pittsburghu. Trenér Oleg Znarok i zástupce ruské hokejové federace s předstihem avizovali, že na výsledek série čekají. Za Tučňáky totiž hraje Jevgenij Malkin, bylo proto jasné, že k dispozici bude jedna ze současných hvězd.

Padla naopak možnost, že by reprezentaci posílil útočník New York Islanders Nikolaj Kuljomin. Dvojnásobný mistr světa neprošel výstupní zdravotní prohlídkou. "Má poraněný kotník a klub mu nepovolil start," uvedl Znarok.

Elitní střelec Ovečkin startoval od roku 2004 na jedenácti MS a získal tři zlaté medaile. Na mistrovství jezdí i v průběhu turnajů, v roce 2013 stihl odehrát například jen čtvrtfinále, v němž Rusové prohráli s USA.

Obránce Orlov i útočníci Ovečkin s Kuzněcovem se navíc případně vejdou na soupisku. Rusové zatím zapsali 20 hráčů, mohout tak doplnit ještě pět hokejistů. Jedno místo je ale rezervováno pro třetího brankáře. Na dopsání zatím ale čeká například i Alexandr Radulov.

Znarok dnes zároveň prozradil, že sborná čeká na výsledek sedmého zápasu série mezi Dallasem a St. Louis, po kterém bude volný Valerij Ničuškin, nebo Vladimir Tarasenko.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud