Adam Sušovský
11. května 2016 • 12:10

Češi se fotili na MS. Asistenti šermovali, Furch už se chystá na Nory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Úsměv, prosím. Pak cvak, blesky fotoaparátů lítaly. Čeští hokejisté před dnešním tréninkem absolvovali oficiální týmové focení, do fotoaparátů se tvářili mile, dělali si legraci. Pohoda na týmu, který vyhrál všechny tři dosavadní zápasy na turnaji a vede svou základní skupinu je znát. Trenéři Josef Jandač s Jaroslavem Špačkem se předtím na ledě z legrace dokonce šermovali o puk hokejkami.



Vladimír Vůjtek přijel na led v kšiltovce, ale rychle ji sundal. „Tady máš, hlídej mi ji,“ nasadil ji s úsměvem na hlavu jednoho z českých fotografů. Na oficiální fotku musel bez ní. Bavili se i jeho asistenti. Josef Jandač s Jaroslavem Špačkem se předtím na ledě z legrace dokonce šermovali o puk hokejkami.

Společně se fotil kompletní tým, tedy i hráči, kteří ještě nejsou na soupisce. Dominik Kubalík, Petr Zámorský a Adam Polášek si akorát oblékli dres bez čísel a jmenovky.

Bleskové focení týmu nezabralo ani deset minut, po něm se hráči přímo na ledě ze zápasových dresů převlékli do tréninkového úboru a začali přípravu na Norsko. Do zápasu půjdou s Dominikem Furchem v bráně.

Brankářské trio Francouz - Machovský - Furch a trenér gólmanů Petr Jaroš
Brankářské trio Francouz - Machovský - Furch a trenér gólmanů Petr Jaroš

„Bude chytat Dominik Furch, odehrál to první utkání špičkově, pak dostal dvakrát prostor Pavel Francouz , chceme rozložit tíhu na oba brankáře,“ řekl asistent trenéra Josef Jandač českým novinářům.

Jinak trenéři do týmu nezasáhli, do zítřejšího zápasu (15:15, ČT Sport) by tak Češi měli nastoupit v poli ve stejném složení, v jakém porazil na turnaji Rusko, Lotyšsko i Švédsko.

Focení české reprezentace na mistrovství světa v RuskuFoto ČTK

„Norsko je hodně nepříjemné, důrazné a důsledné mužstvo. Bude pro nás důležité potvrdit body z předchozích utkání. Nemyslíme si, že by Norové měli být slabší. Bavíme se o tom pořád. Mají tam hráče z dobrých soutěží, jejich hvězda Zuccarello působí v NHL,“ zmínil Jandač oporu Rangers.

„Musíme se soustředit sami na sebe, abychom nebyli zbytečně někde v oblacích. Musíme se koncentrovat na první třetinu, abychom podali vyrovnaný výkon ve všech třetinách, abychom nemuseli honit ztrátu jako proti Švédsku. Musíme k tomu přistoupit jako proti těm papírově favoritům. Důležité je, abychom to v hlavě zvládli,“ burcuje trenér. 

Focení české reprezentace na mistrovství světa v RuskuFoto ČTK

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte zde >>>

O zábavu se stará Pastrňák. Když promluví polsko - anglickou češtinou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud