11. května 2016 • 20:45

Slovenský zmar na MS! Réway se pohádal se spoluhráči na střídačce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovskou trhlinu dostaly během dvou dnů plány a ambice slovenských hokejistů na mistrovství světa. Po úvodních dvou "povinných" výhrách nad Maďarskem a Francií měli Slováci dobře rozehrané další dva duely s Německem a Běloruskem, ale v součtu z nich nevytěžili ani jediný bod. Dnes proti Bělorusům vedli dokonce 2:0 po dvou třetinách a nakonec opouštěli led poražení po výsledku 2:4. A co hůře - vnitřně rozklížení po konfliktech mezi hráči. "Chlapci si v tom musí udělat pořádek," řekl kouč Zdeno Cíger po zápase.



V duelu proti Bělorusku se 40 minut zdálo, že kolaps z vedení 1:0 na konečných 1:5 v souboji s Německem bude zapomenut. Slováci sice nezářili, ale utkání měli pod kontrolou a soupeř se zdál být zcela neškodný. Jako kdyby ale tomuto dojmu podlehli i samotní hráči. A do hry už pak nedokázali naplno naskočit zpátky.

"Hráli jsme dobře dvě třetiny, ale potom jsme se začali bát o výsledek. Soupeř byl agresivnější. Když Bělorusové vstřelili první gól, dostali nás pod tlak. Ztratili jsme hrozně moc puků, což nás stálo výsledek," uvedl kouč Slováků Zdeno Cíger.

Bývalý vynikající útočník s bohatými zkušenostmi z NHL slovenským médiím navíc potvrdil, že mužstvo dohrávalo utkání v psychickém rozkladu. Během něj se totiž měly údajně rozhořet konflikty mezi členy první útočné formace v centru s Martinem Réwayem, jehož na křídlech doplňují Martin Bakoš a Marko Daňo.

"Byly tam konflikty," připustil šestačtyřicetiletý Cíger. K situaci se ale nechtěl detailně vyjadřovat. "Protože nevím, jak to celé dopadne. Ale určitě to nepomohlo. Třetí třetina byla ve znamení nějakých malých konfliktů, které do týmu nepatří. Chlapci si v tom musí udělat pořádek. Takové věci se v těžkých chvílích nevyplácí, což se i potvrdilo. Tým musí fungovat pospolu jako tým až do závěrečné sekundy," zdůraznil Cíger.

Sílu Slováků kromě vnitřních rozbrojů oslabují navíc i zranění. Z turnaje po forvardovi Tomáši Hrnkovi (rameno) vypadl po nárazu na hrazení se zlomenou nohou obránce Michal Sersen, dobře to nevypadá ani s útočníkem Andrejem Šťastným. "Zřejmě si roztrhl prsní sval, přesnou diagnózu ještě neznám. I on ale pravděpodobně dohrál," předpověděl Cíger.

Slováci sice udrží po dnešku i přes porážku průběžnou třetí příčku, jenže s konkurenty na hraně postupu prohráli a ve zbývajících utkáních ve skupině se představí proti Kanadě, Finsku a USA. Za současného rozpoložení se postup zdá být v nedohlednu, ale není ještě nereálný. I proto, že Američané zatím ze tří zápasů vytěžili jen tři body.

Vše o šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Slovensko na Bělorusko nestačilo
Slovensko na Bělorusko nestačilo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud