Adam Sušovský
13. května 2016 • 10:30

Posily z NHL? Rozhodneme se po zápase s Kazachy, řekl Špaček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | V noci trenéři sledovali zápas Tomáše Hertla a Romána Poláka, pro hokejovou reprezentaci nedopadl dobře. San Jose postupuje a Češi na mistrovství světa přišli o dvě potencionální posily. Volná místa na soupisce tak mohou z NHL zaplnit jen dvě jména: Radek Faksa a Aleš Hemský z Dallasu. Zda budou mít trenéři zájem o oba útočníky, asistent Jaroslav Špaček neřekl. "Rozhodneme se po zápase s Kazachy," řekl Špaček. Češi s nimi hrají v 15:15 (ČT Sport) a trenéři tají také to, kdo nastoupí do branky.



San Jose bylo v noci vyřazené nebylo, vyjasnila se vám situace ohledně posil z NHL?
"Do rána jsme čekali, jak to dopadne. Situaci sledujeme, sezení ale budeme mít až po zápase a rozhodneme se po něm."

Trenér Vladimír Vůjtek řekl, že by chtěl Romana Poláka, ten však pokračuje. Toreticky to znamená, že byste na soupisku měli dnes dopsat jednoho z beků, které máte tady. Tedy Adama Poláška , nebo Petra Zámorského . Je to tak?"
"Teoreticky vůbec nepřemýšlíme. Večer se všechno dozvíte."

Prozradíte, kdo bude proti Kazachstánu chytat?
"
Bude chytat gólman. Brankář, který bude chytat, to ví a je na to připravený. Ale dohodli jsme, že to nebudeme oznamovat."

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte zde >>>

Co od Kazachstánu čekáte?
"Hrajou výborně přesilovky, delší dobu jsou pohromadě. Hodně důležitá pro nás bude první třetina. Na rozdíl od nás totiž Kazachstán včera odpočíval a je v plné síle a budou chtít na to vlítnout. Věřím, že podáme hned od začátku disciplinovaný výkon. Budeme se snažit hrát tak, abychom je k ničemu nepustili."

Museli jste po výhře 7:0 krotit euforii, aby hráči nelítali v oblacích?
"Povedly se nám čtyři zápasy, ale turnaj je hodně dlouhý. I když jsme Nory vysoko porazili a vypadalo to na jednoduchý zápas, já bych to tak neviděl. Stál nás hodně sil, na regeneraci máme míň než 24 hodin. Nesmíme Kazachstán podcenit. Kluci jsou na to připravení, kabina šlape dobře."

Čeští trenéři můžou být s výkony svých svěřenců spokojeni
Čeští trenéři můžou být s výkony svých svěřenců spokojeni

Pomohlo vám, že jste 7:0 nad Nory vedli už po dvou třetinách a tu třetí mohli dohrávat?
"Spíš jsme se nechtěli zranit, protože ve druhé třetině se vyskytly šarvátky a hráči se postrkovali. Bylo by zbytečné, aby se za stavu 5:0 něco stalo. Snažili jsme se rozložit hru na sedm obránců, naskočil i třináctý útočník Zaťovič . Nechci říct, že jsme šetřili síly. Dělali jsme krátká střídání a nechtěli jsme se pustit do zbytečných věcí, které by mohly ovlivnit zdraví jednotlivců."

ZÁPAS ČESKO - KAZACHSTÁN SLEDUJTE ONLINE OD 15:15 ZDE>>>>

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud