13. května 2016 • 17:52

Zámořská tvář odtajněna, národní tým posílí na MS Faksa z Dallasu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejisty posílí na mistrovství světa v Rusku útočník Radek Faksa z Dallasu. Naopak jeho klubový spoluhráč Aleš Hemský se na šampionátu nepředstaví. Debutant Faksa zaplní jedno ze zbývajících dvou míst pro hráče v poli na soupisce týmu kouče Vladimíra Vůjtka, druhé si trenéři vyhradili pro jednoho z obránců - buď Adama Poláška nebo Petra Zámorského.



"Bylo to těžké rozhodování, protože Radek Faksa i Aleš Hemský měli zájem na mistrovství startovat. Nakonec jsme se rozhodli pro Radka, který je univerzálním hráčem a hraje hodně fyzicky, což nám zatím trochu chybí," řekl asistent trenéra Jiří Kalous v České televizi.

Dvaadvacetiletý Faksa by se měl k týmu v Moskvě připojit v sobotu a teoreticky by poprvé mohl nastoupit v nedělním zápase proti Dánsku. Pravděpodobně bude zařazen do třetí nebo čtvrté formace. "Do prvních dvou útoků nechceme zasahovat, fungují dobře," uvedl Kalous.

Opavský rodák Faksa je čtvrtou posilou českého mužstva z NHL. V kádru jsou obránce Michal Jordán z Caroliny a útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu s Davidem Pastrňákem z Bostonu.

Faksa v této sezoně v NHL debutoval a ve 45 zápasech zaznamenal 12 bodů za pět branek a sedm asistencí. Ve 13 utkáních play off vstřelil tři góly a na dva přihrál. Dallas si ho vybral v roce 2012 jako třináctku draftu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud