Adam Sušovský
14. května 2016 • 16:10

Faksu nepustili do letadla! Přiletí až v neděli, ale hned chce hrát

Autor: Adam Sušovský, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Nečekané problémy muselo řešit vedení české hokejové reprezentace. Útočník Dallasu Radek Faksa, který byl povolán jako poslední posila z NHL, se kvůli problémům s vízy zasekl na cestě do Moskvy a místo v sobotu večer dorazí až v neděli ráno. I tak prý ale chce naskočit do odpoledního duelu s Dánskem.



"Faksu nepustili do letadla, protože neměl v ruce ruské vízum," popsal v sobotu dopoledne tiskový mluvčí českého týmu Zdeněk Zikmund. Žádný administrativní zádrhel se přitom nepředpokládal.

Sám Faksa v sobotu ráno dával na Twitter fotku zřejmě z letadla a sliboval, že bude brzy v Rusku, to ale nevěděl, co ho čeká. 

"Teď je v Londýně, má zajištěný hotel a poletí nejbližší linkou až pozdě večer. Jiná není, pokud bychom ho nechtěli honit přes další spoje v Evropě. Bude tam mít možnost si odpočinout a podle našich zpráv sedá ta linka ve čtyři hodiny ráno (místního času)," řekl novinářům generální manažer týmu Slavomír Lener.

"Máme v plánu, že by měl do zápasu zasáhnout a nastoupit. V jaké pozici to bude, uvidíme podle jeho stavu. Je dva dny na cestě, to není nic jednoduchého. Radek má enormní zájem hrát, ale rozhodující bude, jak se bude cítit," řekl asistent trenéra Jiří Kalous. "Časový posun není nic jednoduchého. Dlouhé hodiny v dopravních prostředcích nepřidají na fyzické pohodě, ale je mladý hráč a věříme, že to zvládne," doplnil Kalous.

Faksova cesta se tak od odletu z Dallasu neplánovaně protáhla na 26 hodin. "Radkovi jsme poslali zvací dopis od organizátorů, na základě kterého on pak dostane víza v Moskvě na letišti. Přestože organizátoři informovali všechny letecké společnosti, že to nastane v mnoha případech, tak British Airways tuto informaci nedohledali a do letadla ho v šest hodin večer dallaského času (1:00 SELČ) nepustili," popsal Lener Faksovu anabázi.

"Další linka byla v sedm zase British Airways a dostali jsme ho až na letadlo American Airlines v deset hodin. Úředníci mezitím zjišťovali oprávněnost toho zvacího dopisu, na základě kterého v Moskvě dostane víza. Z chyby nechceme vinit ani organizátory ani společnosti, prostě informaci nedostali," uvedl Lener.

Faksa měl do Moskvy dorazit dnes večer a k týmu se připojit po dnešním tréninku. Trenér Vladimír Vůjtek řekl, že pokud se bude cítit dobře na předzápasovém rozbruslení, může zítra nastoupit do utkání s Dánskem (15.15 hodin).

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud