Adam Sušovský
15. května 2016 • 04:30

Plekanec podvádí na buly, směje se dánská hvězda. Ale já ho ubráním

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Snadný soupeř? Zapomeňte. Proti Česku se dnes (15:15 ČT Sport) postaví odhodlaný a hodně nabuzený tým. Dánové bojují o postup do čtvrtfinále, potřebují vyhrát. Hlavní hvězdou týmu je Lars Eller, útočník Montrealu a spoluhráč Tomáše Plekance varuje: „Plekyho ubráním. Máme silný tým. Podle mě hrajeme nejlepší hokej, jaký kdy Dánsko hrálo,“ říká borec, na kterého si Češi budou muset dávat největší pozor.



Pořád jste ve hře o čtvrtfinále, ale k tomu byste měli porazit Čechy. Máte na to?
„Pro všechny z nás to bude velká šance se předvést. Češi jsou velcí favorité, taky tady zatím hrajou dobře. Hodně důležité bude dobře začít. Kdybychom dali první gól, mohl by zápas vypadat zajímavě.“

Nejlepším českým střelcem a tahounem týmu je Tomáš Plekanec , váš spoluhráč z Montrealu. Jistě víte, jak na něj...
„Jasně, Pleky. Toho ubráním.“

Na tréninku Canadiens se vám to daří, jo?
„Samozřejmě, vždycky!“ (směje se)

Oba dva se budete asi v zápase potkávat i na buly, oba na nich jste skvělí. Jakou máte z tréninku bilanci?
„On při nich podvádí. Věřím, že při zápase ho přelstím. Vím, co rád dělá. Ale ne, teď už budu mluvit vážně. Je to výtečný hráč, ohromně chytrý. Asi se s ním budu na ledě potkávat hodně často, bude to velká výzva a taky sranda.

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ZDE »

Zleva Tomáš Plekanec, Lars Eller, Tomáš Fleischmann a Sven Andrighetto na střídačce Montrealu, nad nimi kouč Michel TherrienFoto Profimedia.cz

Tomáš umí být pro soupeře hodně nepříjemný, že?
„To je tím, že je na ledě chytrý. Je to kluk s vysokým IQ. Vždycky ví, kam a kdy poslat puk, kdy vyrazit, kdy se naopak naopak stáhnout. Prostě je to inteligentní hráč.“

Pojďme zpátky k Dánsku. Máte tady stejný počet hráčů z NHL jako Češi. A to odmítli přijet ještě Nielsen, Bodker či brankář Andersen.
"Zní to zajímavě. Ale důležité je se dívat na každého zvlášť. Češi jsou díky své kvalitě favorité, už jen proto, jaké výkony tady předvádějí. To je bez debat. Ale jak jsem řekl, když se nám povede start, můžeme jim zápas znepříjemnit. Rozhodně máme šanci i proti nim."

V čem je vaše největší síla?
"V týmu. Máme tady kluky, kteří umějí dát gól. Naposledy dal důležitou branku kluk z třetí pětky. K tomu tady máme hráče jako Ehler, tedy ty rozdílové. Máme zkrátka tým a v něm pár dobrých individualit."

Nemrzí vás, že po vyřazení Islanders nepřijel Frans Nielsen? Omluvil se, že nemá smlouvu na příští sezonu. Objevila se i kritika.
"Čekali jsme, že odmítne. Byl by pro něj velký risk sem vyrazit, když může podepsat životní smlouvu. Je pochopitelné, že nechce riskovat zranění. Navíc, mně se tým, jaký tu máme, líbí. Hrajeme tady podle mě nejlepší hokej, jaký kdy Dánsko hrálo. Když to vydržíme, máme šanci na čtvrtfinále."

O zábavu se stará Pastrňák. Když promluví polsko - anglickou češtinou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud