Zdeněk Janda
17. května 2016 • 04:30

Vůjtek s trenéřinou skončí. Dnes má narozeniny, čeká na něj překvapení

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S trenéřinou chtěl seknout už v době, kdy mu bylo čtyřiapadesát. „Vidíte, už patnáct let přesluhuju,“ usmívá se. Teď se zdá, že už je to opravdu definitivní. I během šampionátu Vladimír Vůjtek, jenž dnes slaví 69. narozeniny, prohlásil, že s trénováním končí. Co dál? Nechá se ještě zlákat, že by u týmu zůstal jako konzultant? Mluví se i o podobné roli jinde. Co třeba ve Vítkovicích?



Čeká na něj dort. Sám trenér z oslav ale nechce dělat velkou událost. V hlavě má jiné přání: zvládnout dnešní partii se Švýcary (11.15) a tím pádem se vyhnout nervům. A nejistotě, která by v případě černého scénáře mohla znamenat přesun na čtvrtfinále do Petrohradu.

„Což určitě nechceme,“ přiznává trenérský bard. Také pro hráče je to tuze nevábivá představa. Stěhování, zdlouhavý transport a zbytečné mrhání silami.

„Takže uděláme maximum, abychom zápas zvládli. A zároveň tím dali panu Vůjtkovi dárek. Pochopitelně mu za celý tým přejeme všechno nejlepší. Snad ho potěšíme hlavně výkonem na ledě,“ reagoval za mužstvo kapitán Tomáš Plekanec .

Vedení reprezentace zatím nechce prozradit, čím chce oslavence obdarovat. Je to překvapení. „Dort ale chybět nebude,“ uvedl Martin Loukota, týmový manažer. S přáním se pochopitelně přidá i zbývající trenérský štáb.

„Přejeme mu všechno nejlepší. I my pro něj samozřejmě máme připravený dárek,“ řekl za všechny jeden z asistentů Josef Jandač .

Budou to s největší pravděpodobností poslední narozeniny, které Vůjtek prožije v roli aktivního kouče. I během šampionátu zopakoval, že po turnaji s trenéřinou definitivně skončí. Ale co dál? To zatím nechtěl prozradit.

Vladimír Vůjtek se synem
Vladimír Vůjtek se synem

„Po turnaji to oznámím,“ odráží zatím dotazy. V podobném duchu se vyjádřil rovněž jeho syn Vladimír. Ani on nechtěl být konkrétní, kam povedou kroky jeho otce, jenž se s vedením reprezentace dohodl pouze na ročním kontraktu.

Vedení svazu několikrát veřejně prohlásilo, že se bude snažit úspěšného trenéra přesvědčit, aby v současném realizačním týmu pokračoval a zúčastnil se zářijového Světového poháru. „Určitě bych to uvítal,“ prohlásil opakovaně Jandač, jenž po Vůjtkovi přebírá funkci generála a v realizačním týmu se posune na místo hlavního kouče.

„Byl bych rád, kdyby úspěšné tažení s Vladimírem Vůjtkem pokračovalo dál,“ řekl k tomu také Tomáš Král, prezident svazu.

Ovšem podle informací Sportu to půjde hodně ztuha, aby se Vůjtek na sklonku sedmdesátky nechal přemluvit.

Takže co dál? V zákulisí se rozebírá možnost, že by se mohl v roli poradce nebo konzultanta objevit v extralize. Co třeba ve Vítkovicích, s nimiž je úzce spojený a získal s nimi jako trenér tři ligové medaile? Navíc tam hrával, byl dokonce kapitánem.

Oficiálně situaci nikdo nechce komentovat. V kuloárech však tahle varianta padla. I když zájem o Vůjtka jistě bude i z jiných klubů. Takže nic rozseknutého není. Už v dubnu odmítl nabídku Třince, který ho chtěl zlanařit jako trenéra. O tom informoval deník Sport.

„Je pravda, že něco proběhlo. Byl jsem jedním z kandidátů, asi tak to řeknu. Ale neuvažoval jsem o tom. Nechci trénovat na klubové úrovni, s díky jsem odmítl. Ani na chvíli jsem nad tím nepřemýšlel,“ reagoval Vůjtek.

Kam se uberou jeho další kroky, oznámí po mistrovství. Jisté je, že už nebude pokračovat v roli trenéra. Téhle profesi dá sbohem. Nadobro. Stresu a nervů bylo dost.

Než k tomu dojde, jistě věří, že na střídačce odkoučuje ještě čtyři zápasy. Pokud možno všechny vítězné.

Více o světovém šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud