19. května 2016 • 22:45

Kašparova kouzelná série skončila. Sledoval jsem ho, odhalil brankář USA

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na čtvrtý pokus už na mistrovství světa útočníkovi Lukáši Kašparovi oblíbená finta se zakončením nájezdu mezi betony gólmana Keitha Kinkaida nevyšla a čeští hokejisté bez vstřelené branky v rozstřelu ztroskotali ve čtvrtfinále na Spojených státech amerických. Jako jediný se v nájezdech trefil osmnáctiletý favorit letošního draftu NHL Auston Matthews.



Brankář Keith Kinkaid dovršil povedený zápas a chytil všechny tři české pokusy, včetně pokusu dosud neomylného Kašpara . "Špatně jsem si najel a špatně jsem to trefil," litoval Kašpar svého neúspěšného pokusu z první série.

"Bylo to nějak divně vyžehlené, rolbař to udělal méně než minule. Nechci se na to vymlouvat, ale puk se mi zvedl, zvrtlo se mi to na hokejce a já mu trefil hůl," popisoval Kašpar, po němž neuspěli v nájezdech ani Petr Koukal a Tomáš Zohorna .

Hlavní zásluhu na neproměněném Kašparově nájezdu však měl americký gólman Kinkaid: „Sledoval jsem zápas Česka se Švýcarskem a zaujalo mě, jak Kašpar trefil nájezd mezi nohy. Vzpomněl jsem si na to, když na mě jel,“ řekl po utkání.

VIDEO: Sestřih zápasu Česko - USA

Mistra světa z Německa z roku 2010 hodně mrzelo, že dobře rozehraný turnaj končí pro český tým ve čtvrtfinále. "Měli jsme super skupinu a pak to v prvním zápase play off nevyjde," uvedl Kašpar. Češi skončí na turnaji pátí a útok na první medaili od roku 2012 se odkládá.

"Umístění bude špatné, ale myslím si, že se celý tým nemá za co stydět. Národ z nás měl dva týdny radost. Bohužel jedeme domů. Hráli jsme slušný hokej, ale teď jsme bez medaile," řekl Kašpar.

Vše o MS v hokeji čtěte zde >>>

Experti o Vůjtkovi: Složil dobrý tým a vnesl do něj klid
Video se připravuje ...

Experti o budoucnosti českého hokeje: Musíme něco změnit v mládeži
Video se připravuje ...

Experti po vyřazení: Odcházíme se vztyčenou hlavou
Video se připravuje ...

Martin Ručinský o trestném střílení Tomáše Zohorny: Provedl to vynikajícím způsobem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud