22. května 2016 • 22:28

Ukliďte led, jde se ještě hrát! Kanaďané museli slavit triumf z MS dvakrát

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádek musí být! A platí to i ve finále hokejového mistrovství světa. Když devět desetin sekundy před koncem bitvy o zlato mezi Kanadou a Finskem vstřelil útočník zámořského týmu Duchene gól na 2:0 zalila ledovou plochu červená radost. Hotovo, slavíme, jako by si řekli Kanaďané. Napoprvé oslavy trvaly jen chvilinku, sudí je totiž nechal uklidit led, finále se muselo dohrát, byť se jednalo jen o zlomek sekundy. Pak už mohla kanadská radost vytrysknout podruhé. Tentokrát už naplno.



Hubený náskok Kanady dával severskému rivalovi naději, že zlatý sen může oživit jedna povedená trefa. Když ale zámořský suverén necelou sekundu před koncem skóroval podruhé, nebylo co řešit. Věděla to zaplněná moskevská hala, stejně jako hráči obou týmů.

Vzduchem létaly rukavice, helmy, vítězové se bez výjimky objímali. Hráči v nadšení kličkovali mezi proprietami potřebnými k hokeji, myšlenky letěly jediným směrem. „Zlato je doma!“ Nic jiného vítěze nezajímalo.

VIDEO: Sestřih zápasu Kanada - Finsko 2:0

Švýcarský sudí ale Kanaďany z euforie rychle vyléčil. Na oslavy zapomeňte, nejdřív se musí finále dohrát. A k tomu je třeba uklidit led, co na tom, že chybí do konce necelá sekunda. A tak se červená skupinka proměnila v uklízečky ledu.

Plnou výstroj už nejspíš mělo na sobě jen šest vyvolených, zbytek hráčů na sebe nasoukal rukavice z povinnosti a čekal na závěrečnou sirénu. Když se pak zmíněná sekunda dohrála, Kanaďané si dali zlaté oslavné repete. Pak už gejzír radosti mohl vytrysknout naplno a celý svět věděl, že mistři světa jsou z Kanady.

Hokejisté Kanady obhájili na MS v Rusku titul z Prahy
Hokejisté Kanady obhájili na MS v Rusku titul z Prahy

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud