Zdeněk Janda
22. května 2016 • 23:45

Jussi Jokinen o Kanadě: Změnili řadu věcí, měli na nás dobrý plán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Sportovně uznal, že Kanada si zasloužila vyhrát. „Zahráli jeden z nejlepších zápasů na turnaji. Kdežto my jsme nepředvedli to nejlepší,“ vykládal útočník Jussi Jokinen, jeden z lídrů severského výběru a spoluhráč Jaromíra Jágra z Floridy. Jeho parta na šampionátu poprvé padla, předtím v základní části Kanadu porazila. Ale teď na ni nestačila.



„Těžko se mi to říká, ale zasloužili si vyhrát. Zas tak často jsem neviděl Kanadu takhle hrát. Hráli opravdu chytře. Byl to z jejich strany dobrý plán,“ musel uznat 33letý útočník. „Opravdu je třeba soupeři dát kredit.“

Ve finále se utkaly dva nejlepší týmy turnaje. Bez debat. Velmoci, které teď vládnou světu. „Musím Finy opravdu pochválit. Jsou teď na vrcholu. Mají spoustu šikovných hráčů, hrají dobře organizovaně,“ řekl na adresu Finů i Bill Peters, kouč vítězné Kanady.

VIDEO: Sestřih zápasu Kanada - Finsko

Měl na mysli především 18leté ofenzivní klenoty (Sebastian Aho a Patrik Laine). „Tihle kluci před sebou mají výbornou budoucnost,“ dodal kouč, jenž v zámoří působí na střídačce Caroliny.

Jokinen ale neměl zrovna náladu, aby se o síle dvou hokejových týmů, které udávají tón, rozpovídal. „Teď cítíme velké zklamání,“ soukal ze sebe útočník Floridy. Bylo chvíli po zápase, takže emoce byly ještě čerstvé. A smutek velký.

Kanada předešlou partii s Finy prohrála 0:4, ale na finálovou odvetu se nachystala precizně. „Oproti minulému utkání změnili řadu taktických věcí. Což je i výborná práce trenérského týmu. Takže je třeba jim dát kredit,“ dodal Jokinen, který hrál ve formaci s Aleksanderem Barkovem a Patrikem Lainem. Ten se stal nejužitečnějším hráčem turnaje. V 18 letech.

Loni to byl Jaromír Jágr. Ve 43 letech…

VŠE O MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI >>>




Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud