8. dubna 2017 • 13:30

Vrbata se z MS omluvil. Je dobitý, chápu ho, říká manažer Ručinský

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden jistý škrtanec si v pátek přidal do svého notesu Martin Ručinský. Generální manažer hokejového národního týmu si vyslechl verdikt Radima Vrbaty, který se po týdnu rozmýšlení vzdal účasti na mistrovství světa v hokeji 2017 v Paříži.



Byť šampion z Vídně 2005 prožívá velmi povedenou sezonu s 55 body na kontě (20+35), v telefonické debatě se Ručinskému omluvil.

„S Radimem jsem mluvil, všechno jsme probrali. Cítí se po dlouhé sezoně fyzicky dobitý, jeden z posledních zápasů NHL musel vynechat. Domluvili jsme se, že mistrovství nedá,“ sdělil manažer reprezentace s tím, že veteránovi Arizony rozumí.

„V jeho věku moc dobře vím, o čem to je, jak se cítí. Radimovo rozhodnutí chápu.“ Z dostupných informací je známo, že Vrbatu sužují potíže s třísly a břišními svaly.

Radim Vrbata přebral od GM Johna Chayky stříbrnou hokejku za tisíc odehraných utkání v NHL
Radim Vrbata přebral od GM Johna Chayky stříbrnou hokejku za tisíc odehraných utkání v NHL

Mladoboleslavský rodák je v sezoně třetím nejproduktivnějším Čechem soutěže, oproti poslednímu ročníku strávenému ve Vancouveru si vylepšil osobní rozpočet o více než sto procent, o 28 bodů.

Ačkoli po této sezoně plánoval uzavřít kariéru, minimálně tu zámořskou, jeho výkony dávají tušit, že mezi Vrbatou a vedením Arizony se rozjedou jednání o další smlouvě.

Národní tým v čele s koučem Josefem Jandačem se sejde k další fázi přípravy zítra v Praze, ve středu a ve čtvrtek sehraje v Chomutově s Norskem duely Euro Hockey Challenge.

České posily pro MS v hokeji 2017: Kdo přijede z NHL, koho nepustí a kdo čeká na farmě - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud