13. dubna 2017 • 20:10

Komplikace pro Čechy. Národní tým na MS neposílí Zacha ani Gudas

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatné zprávy pro českou reprezentaci. Posilování pro mistrovství světa o borce z NHL drhne. „Nějak moc se to nerýsuje,“ oznámil po výhře nad Norskem 6:3 trenér Josef Jandač. Jakub Voráček s Jakubem Kindlem a Petrem Mrázkem dostali zelenou, tam všechno klaplo. Pavel Zacha s Radko Gudasem ale nepřiletí, neprošli výstupními prohlídkami ve svých klubech.



V případě řízného beka Philadelphie Gudase to nemusí být ještě stoprocentní verdikt. „Budeme čekat, jestli se situace ještě třeba nějak nezmění. Malá naděje tam ale ještě je,“ poznamenal Jandač.

U útočníka Pavla Zachy z New Jersey Devils šance padly. „Tam nevíme nic. On s námi vůbec nekomunikuje a zprávu jsme se dozvěděli jen přes manažera. Pavel nebere telefony a my nevíme, jak se k němu dostat. Neprošel zdravotními prohlídkami a tím to pro nás končí,“ vysvětlil reprezentační trenér.

V sezoně měl Zacha problémy s otřesem mozku, ale v závěru NHL nastupoval za Devils bez problémů. „Dohrával všechny zápasy v první a ve druhé pětce a nakonec neprošel,“ pokrčil rameny Jandač.

Tím pádem nebude ze stávajícího kádru nejspíš nikoho vyřazovat. Z nominace vypadne jenom zraněný útočník Pavel Musil a odjede i brankář Matěj Machovský, protože od úterý se k reprezentaci připojí Petr Mrázek. „Budeme se o týmu teď ještě bavit, ale spíš nikdo neodejde. Zbývají nám už jen hráči ve finále v KHL a v extralize. Mohou být zranění, různě domlácení,“ dodal hlavní trenér.

Během příštího týdne se připojí k týmu kromě Mrázka i Jakub Kindl, Jakub Voráček bude nejspáš k dispozici až před Českými hrami v Českých Budějovicích.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud