14. dubna 2017 • 18:05

Zachův otec se opřel do národního týmu, hráče ale oslovil Ručinský

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Zacha na mistrovství světa nebude, neprošel zdravotní prohlídkou, navíc nezvedá telefon. Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač se takhle včera vyjádřil na adresu 20letého útočníka z New Jersey. Jeho otec ihned na svých webových stránkách reagoval slovy, že je na pochybách o skutečném zájmu ze strany trenéra… Přitom ještě před koncem sezony s ním mluvil generální manažer Martin Ručinský. „Domluvili jsme se, že se o mistrovství popere,“ reagoval GM.



A zase ten Zacha … Není to poprvé, co otec útočníka rozvířil hokejové dění. Na svých stránkách zpochybnil, že by národní tým o jeho syna moc stál.

„Nikdy se o Pavlovi sám od sebe nezmínil, že s ním byť okrajově počítá do týmu, do počátku dubna v této souvislosti vždy jen neurčitě odpověděl na konkrétní dotazy novinářů na toto jméno,“ napsal Zacha na adresu trenéra Josefa Jandače .

Přitom Martin Ručinský , generální manažer reprezentace, se Zachou přímo osobně mluvil. Takže zájem projevený byl… Chtěli mu dát šanci, aby o mistrovství světa mohl zabojovat.

„Bylo to někdy přibližně týden před koncem základní části. Volal jsem mu, zeptal jsem ho, jak je na tom a jestli by měl zájem přijet do kempu a poprat se o místo v sestavě na mistrovství světa. Odpověděl, že samozřejmě ano a přijede rád,“ popsal Ručinský pro iSport.cz.

Pavel Zacha starší křtí svou druhou knihu o výchově malých sportovcůFoto Dominik Bakeš (Sport)

Ovšem po sezoně, když už se chtěl zeptat, jak je na tom zdravotně a kdy se připojí k mužstvu, už mu talentovaný hráč telefon nezvedal. Ani neodpověděl na SMS.

„O Pavlu Zachovi nevíme nic. On s námi vůbec nekomunikuje a zprávu, že neprošel zdravotní prohlídkou u Devils, jsme se dozvěděli jen přes manažera. Pavel nebere telefony a my nevíme, jak se k němu dostat. Neprošel zdravotními prohlídkami a tím to pro nás končí,“ reagoval včera kouč Jandač.

Informace o tom, že mu klub nedal zelenou, poslal vedení reprezentace Ray Shero, generální manažer Devils. Zacha v sezoně odehrál 70 zápasů, posbíral v nich 24 bodů (8+16).

Zdravotní potíže vystavily stopku i obránci Radko Gudasovi z Philadelphie. U něj ale ještě určitá naděje existuje. „Mluvili jsme spolu. Říkal, že bude absolvovat ještě jednu prohlídku. A dá vědět. Uvidíme. Zatím je to nejasné, ale nějaká naděje asi ještě je. Záleží na doktorech,“ dodal Ručinský.

Co o komunikaci s Pavlem Zachou říká Martin Ručinský? Rozhovor čtěte v zítřejším vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud