27. dubna 2017 • 12:59

Kolik stojí Pastrňák na MS? Hvězda nemá smlouvu, svaz pojistí fiktivní

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to šok a hodně příjemný. David Pastrňák ve středu večer napsal Martinu Ručinskému zprávu, že na hokejové mistrovství světa do Francie přiletí. V tu chvíli začala pracovat kalkulačka. Kolik takhle akce bude stát svazovou kasu? Jde totiž o to, že mladý útočník Bostonu nemá smlouvu na příští sezonu, tedy teoreticky není co pojišťovat. Reprezentace se ale dohodla s agentem, že bude krýt virtuální kontrakt.



Smlouva mezi IIHF a NHL je nastavená jasně: Chcete, aby hráči ze zámoří nastoupili na mistrovství světa? Fajn. Ale v tom případě musíte pojistit jejich kontrakty pro případ zranění. Mezinárodní federace svazům přispívá za každého hokejistu ze zámoří 20 tisíci dolary. Pokud má hokejista vyšší smlouvu, zbytek jde za každým svazem zvlášť.

U Davida Pastrňáka byl trochu problém, že nebylo co pojišťovat. Jeho kontrakt vypršel, nový a nejspíš hodně zajímavý, má podepsat během léta.

David Pastrňák se na Světovém poháru bude muset obejít bez dvorního centra z Bostonu Davida Krejčího.
David Pastrňák se na Světovém poháru bude muset obejít bez dvorního centra z Bostonu Davida Krejčího.

„Jeho smlouva je v jednání, takže my pojišťujeme ten budoucí kontrakt a půjde u Davida o částku v řádech desítek tisíc dolarů. Domluvíme se s agentem na výši jeho předpokládané smlouvy a tu pojišťujeme,“ prozradil praxi sportovní manažer české reprezentace Jan Černý.

Svaz tedy uzavřel dohodu s Pastrňákovým agentem, že pojistí předpokládanou čistou mzdu, kterou by útočník Bostonu mohl inkasovat po podepsání kontraktu, nejspíš tak půjde o částku kolem 25 milionů dolarů.

Svaz by za její krytí neměl vynaložit víc než 100 tisíc dolarů. Ve výsledku nakonec i něco uspoří. Kdyby měl Pastrňák smlouvu podepsanou, musel by hradit plnou její výši, ne jen čistou mzdu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud