27. dubna 2017 • 20:45

Česko - Finsko 3:2. Domácí na úvod vyhráli, obrat dokonal Hanzl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili v Českých Budějovicích Finsko 3:2 a vítězně tak vstoupili do Carlson hokejových her. Svěřenci trenéra Josefa Jandače sice prohrávali 0:2, ale brankami Romana Červenky, Jana Rutty a Robina Hanzla zápas otočili.



Další duel na domácí akci seriálu Euro Hockey Tour čeká české reprezentanty v sobotu, kdy se utkají v Českých Budějovicích se Švédskem.

Český tým začal aktivně a již v první minutě nebezpečně střílel Červenka . Do vedení se však dostali Finové. Pihlström ideálně usměrnil střelu Hietanena od modré čáry a Mrázek , který do té doby neměl ani jeden zákrok, kapituloval.

"Nechytal jsem asi tři týdny zápas a oni hned z prvního útoku dali gól. Pro gólmana je to nepříjemné, ale je tam od toho, aby byl psychicky odolný a v takových chvílích se potom zvedl a už nepustil žádný gól," řekl Mrázek.

Jandač o Pastrňákovi: Je to ojedinělý případ, navazuje na Plekance
Video se připravuje ...

Vyrovnat mohl Červenka, ale Säteriho z brejku nepřekonal a tak udeřili opět Seveřané. Mrázek vyrazil střelu Vittasmäkiho jen k volnému Miro Aaltonenovi a Finsko vedlo ve vyprodané Budvar aréně již 2:0.

"Neměli jsme nejšťastnější vstup do zápasu. Hráli jsme celkem dobře, ale soupeř se k nám dostal poprvé do třetiny a hned z toho byl gól. Vzápětí přišel po podobné situaci další. Moc příjemné to nebylo, ale na druhou stranu bylo ještě dost času se zápasem něco udělat," řekl kouč Jandač .

V polovině první třetiny se do další příležitosti dostal opět Červenka, ani tentokrát však finského gólmana nepřelstil. Při hře čtyři na čtyři mohl zvýšit vedení hostů Filppula, Mrázek se ale znovu překonat nenechal. V 15. minutě přišla chvíle aktivního Červenky, jehož ideálně našel Holík a útočník Fribourgu se dočkal 34. gólu v reprezentaci. Vyrovnat mohl vzápětí Vrána, nestihl však puk usměrnit za Säteriho záda.

Bylo to speciální, hlásí Mrázek po prvním domácím startu v reprezentaci
Video se připravuje ...

Hned na začátku druhé třetiny prověřil Mrázkovu připravenost Miro Aaltonen, poté ale měli více ze hry Češi. I díky přesilovým hrám. Krátce před polovinou duelu si Jandačův výběr zahrál 51 sekund v pěti proti třem, ke skórování mu ale nepomohl ani předcházející oddechový čas. V pokračující klasické početní výhodě však už Rutta vyrovnal.

Otočit duel na českou stranu mohl po přečíslení dva na jednoho Voráček , Säteriho ale nepřekonal. Na druhé straně v obdobné situaci zahrozil Osala, ani on se gólu nedočkal. Domácí byli výrazně střelecky aktivnější, do vedení se však dostali až ve 46. minutě, kdy Hanzl na brankovišti dotlačil za záda finského gólmana puk po Kašparově přihrávce.

"Byl jsem ve správnou dobu na správném místě. Snažil jsem se nějak docpat puk za čáru a ještě mi trošku pomohli Finové, že mě tam natlačili. Šťastný a důležitý gól," řekl Hanzl, jenž tak rozhodl druhý zápas národního týmu v řadě. Autorem vítězné branky byl i v neděli v Německu.

Přidat uklidňující čtvrtý gól mohl výborně hrající Červenka, druhé trefy v zápase se ale nedočkal. Seveřané s šesti hráči z NHL v sestavě dělali vše proto, aby vyrovnali. Práci tak měl i Mrázek. V 57. minutě mohl duel rozhodnout Sekáč , přečíslení dva na jednoho ale ideálně nezakončil. Mrzet jej to ale nemuselo, neboť Češi těsnou výhru udrželi i při závěrečné power play povýšené vyloučením Kempného .

Robin Hanzl vstřelil rozhodující gól proti Finsku
Robin Hanzl vstřelil rozhodující gól proti Finsku

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 18:30
Finsko
Finsko
2:3
ONLINE
27. dubna
18:30
Česko
Česko
Góly

Domácí: 02:55. Pihlström, 07:54. M. Aaltonen

Hosté: 14:29. Červenka, 29:48. Rutta, 45:06. R. Hanzl

Sestavy

Domácí: Säteri (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola (A), Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen (C) – Puljujärvi, Filppula (A), Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Hintz – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Pihlström, Osala – Manninen.

Hosté: Mrázek (Francouz) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, R. Šimek, Kindl, Rutta, J. Kolář (A) – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), Sekáč – Řepík, P. Vrána, Birner – Kašpar, R. Hanzl, Lev – Hyka.

Rozhodčí

Gofman, Buturlin – Brejcha, Suchánek

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 205 diváků

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 18:30
Švédsko
Švédsko
4:3
ONLINE
27. dubna
18:30
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 26:45. E. Lindholm, 43:10. J. Klingberg, 50:30. V. Rask, 64:08. Landeskog

Hosté: 07:12. Tkačjov, 17:34. Antipin, 30:16. Mozjakin

Sestavy

Domácí: Svedberg (Läck) – Hedman, Strålman, Ekman-Larsson, J. Klingberg, C. Rosén, Holm, Tömmernes – Omark, V. Rask, E. Lindholm – Everberg, P. Lindholm, Kempe – Landeskog, Söderberg, Gynge – C. Klingberg, J. Lundqvist, Nordström.

Hosté: Vasilevskij (I. Sorokin) – Kiselevič, Gavrikov, A. Bělov, Antipin, Provorov, Mironov, Zub, Bereglazov – Tělegin, Andronov, Ničuškin – Mozjakin, Tkačjov, S. Plotnikov – N. Gusev, Naměstnikov, Kučerov – Ljubimov, Světlakov, Burdasov.

Rozhodčí

Stadion

Stockholm

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud