28. dubna 2017 • 10:30

Reprezentant Hanzl rozsekl druhé utkání v řadě: Štěstí, o Paříž budu bojovat!

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muž činu či kat již druhého soupeře reprezentace za sebou. Útočníku Robinu Hanzlovi, který momentálně bojuje v národním týmu o pozvánku na světový šampionát, se daří v pravý momemt. Minulý týden rozhodl v nájezdech druhé utkání s Německem a ve čtvrtek završil český obrat proti Finům. O možnost reprezentovat v Paříži se chce litvínovský bard rvát až do konce. „Zbývá týden. Všichni na šampionát myslí a chtějí na něm hrát. Neřeším své šance, ale budu bojovat,“ slibuje odhodlaně mistr extraligy 2015.



Úvodní minuty proti Finsku nenechali jednoho českobudějovického diváka chladným. Běžela osmá minuta hry a čeští hokejisté prohrávali již 0:2 po dvou podobných akcích soupeře. Branka číslo jedna dokonce padla za záda Petra Mrázka z první finské střely. Národní tým se však nesklonil a nezalezl do rohu. Naopak nabral daleko větší tempo a zintenzivnil tlak s jistým Mrázkem v zádech, který po strohém začátku povstal do jistoty a velkého sebevědomí.

„Až na ty dva rychlé góly jsme zahráli povedený zápas. Myslím, že úvodní třetinu jsme Finy přetlačili. Říkali jsme si v kabině, že se nám povedla. Navázali jsme na ní od druhé části a pak už jsme měli navrch. Byl to zasloužený obrat,“ měl jasno útočník Robin Hanzl, který vyvrátil jakýkoliv názor na možnost, že by špatný začátek nějak rozhodil reprezentační družinu.

Jandač o Pastrňákovi: Je to ojedinělý případ, navazuje na Plekance
Video se připravuje ...

Byl to právě forvard z Litvínova, kdo vytěžil z českého tlaku maximum a otočil stav utkání na 3:2. Hanzlův gól nakonec rozhodl. Opět. Před tím rozsekl zápas v Německu na samostatné nájezdy. Díky za tyto góly vkládá především štěstěně.

„Nic zvláštního v tom nevidím. Je to hlavně o štěstí. Branka proti Finům byla díky šťastné přihrávce zpoza brány a pak následnému tlaku před bránou. Byl jsem vždycky ve správnou chvíli na správném místě. Nicméně je pro mě příjemné rozhodovat reprezentační zápasy,“ s úsměvem podotkl hráč se čtrnácti starty v reprezentaci.

Bylo to speciální, hlásí Mrázek po prvním domácím startu v reprezentaci
Video se připravuje ...

V poslední přípravné akci si hodlá Hanzl vydobýt místo na finální soupisce pro mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Možnosti své i ostatních adeptů nechává otevřené.

„Pro každého je šance se do Paříže dostat. Zbývá už jen týden. Všichni na to myslí. Neřeším, jaké mám šance. Prostě se chci o šampionát porvat. Pro tohle tady jsme, proto trénujeme a hrajeme hokej,“ hlásí.

Odchovanec ústeckého hokeje nechává na trenérech, do jakého utkání v Českých Budějovicích ještě naskočí. Rád by si však zahrál proti Švédům v retro dresech, které připomínají výročí 70 let od zisku prvních zlatých medailí.

„Musím říct, že jsem ho ještě ani neviděl. (směje se) Bylo by to však velice zajímavé. Nevím, jaká bude sestava. Máme ještě jednu pětku, která vůbec nehrála. Uvidíme, jak trenéři rozhodnou,“ dodává na závěr osmadvacetiletý forvard.

Gudas chválil Mrázka: Je to velká opora, pomáhá nám bekům rozehrávat
Video se připravuje ...
 

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 4. • 18:30
Finsko
Finsko
2:3
ONLINE
27. dubna
18:30
Česko
Česko
Góly

Domácí: 02:55. Pihlström, 07:54. M. Aaltonen

Hosté: 14:29. Červenka, 29:48. Rutta, 45:06. R. Hanzl

Sestavy

Domácí: Säteri (Ortio) – Honka, Ohtamaa, V. Lajunen, Jaakola (A), Hietanen, Vittasmäki, Kukkonen (C) – Puljujärvi, Filppula (A), Aho – Rantanen, M. Aaltonen, Hintz – J. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Hännikäinen, Pihlström, Osala – Manninen.

Hosté: Mrázek (Francouz) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, R. Šimek, Kindl, Rutta, J. Kolář (A) – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), Sekáč – Řepík, P. Vrána, Birner – Kašpar, R. Hanzl, Lev – Hyka.

Rozhodčí

Gofman, Buturlin – Brejcha, Suchánek

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 205 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud