29. dubna 2017 • 04:57

Hadamczik o rodící se síle Jandačova týmu: Může vyhrát zlato, ale...

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínky na Bratislavu 2011 ožívají. Tenkrát na mistrovství světa Češi oblažovali bezvadným hokejem, oku lahodícím. A ta sestava… Jágr, Eliáš, Plekanec, Židlický, Voráček, Havlát, bratři Michálkové… Podobně našvihaný kádr se rodí i nyní. Bude z toho medaile jako před šesti lety? „Může se vyhrát zlatá, může to skončit vypadnutím ve čtvrtfinále. V každém případě, tento tým by měl podávat velmi dobré výkony,“ soudí Alois Hadamczik, tehdejší kouč bronzové reprezentace.



Ještě následující rok po Bratislavě národní mužstvo bralo ve Finsku medaili, opět za třetí místo a pod Hadamczikovým velením. Od té doby ani ťuk v podobě dvou čtvrtých míst a dvou odchodů ze čtvrtfinále. Naposledy loni Češi, vedeni Vladimírem Vůjtkem , padli v boji o semifinále s Američany a po plejádě zajímavých výkonů se domů vraceli s prázdnýma rukama.

Pokud by odluka od medailových pozic přetrvala, půjde o páté mistrovství světa bez medailové odměny, což historie nepamatuje.

Teď je však fanouškovská obec znovu nažhavená. Z NHL se valí česká esa, v čele s Jakubem Voráčkem, Tomášem Plekance , Radko Gudasem a především nejlepším českým střelcem v zámoří Davidem Pastrňákem .

Optimismus jde nahoru. „Kádr bude velice dobrý, hlavně z toho důvodu, že na postu brankářů máme tři výborné gólmany. Francouz s Furchem prokazují dlouhodobě kvalitu a o Mrázka nemám vůbec strach. O něm absolutně nepochybuju,“ rozebírá Alois Hadamczik, jenž v pozitivním světle vidí i často propíranou defenzivní složku. „V obraně máme hodně zkušené kluky, Kundrátek Kempným ji podrží, těším se na Gudase.“

Jandač o Pastrňákovi: Je to ojedinělý případ, navazuje na Plekance
Video se připravuje ...

Podle bývalého kouče národního týmu se trenérskému týmu v dobrém vrátí obehrávání zajímavých hráčů v rámci evropské Tour. „To je klíčové, v Euro Hockey Tour jsme prozkoušeli a ohráli spoustu hráčů, kteří svoje zkušenosti budou moci prodat na šampionátu. Osobně toho dost očekávám od Honzy Kováře , hodně šel nahoru Lukáš Radil , takový Zohorna hraje dobře dlouhodobě,“ vyjmenovává.

S tím, že od tučného posílení z planety NHL očekává, že si to Plekanec a spol. celé vezmou na povel. „Je důležité, aby hráči NHL přinesli zkušenost do týmu. V přítomnosti Plekance, Voráčka je zajištěna. K tomu přidejte velmi výkonné mládí v osobě Pastrňáka. Soupiska opravdu vypadá hodně dobře, náš tým by měl být naprosto konkurenceschopný. Je v něm vysoká kvalita, měl by předvádět velmi dobré výkony,“ tvrdí Hadamczik.

Takové, které konečně přinesou medaili? „Může se vyhrát zlatá, může to skončit vypadnutím ve čtvrtfinále… Když si mužstvo sedne, má na to uhrát jakoukoli medaili. A každá placka je úspěchem. Chce to dobře poskládat, najít vhodné vazby, potkat se s aktuální formou, reagovat výkony na jednotlivé soupeře a mít také štěstí,“ uzavírá Alois Hadamczik.

Gudas chválil Mrázka: Je to velká opora, pomáhá nám bekům rozehrávat
Video se připravuje ...

Bylo to speciální, hlásí Mrázek po prvním domácím startu v reprezentaci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud