29. dubna 2017 • 20:17

Špatná zpráva! Obránce Jordána nepustí na MS problémy s kolenem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Michal Jordán vypadl z boje o nominaci na mistrovství světa. Zkušený bek má po dnešním tréninku opět problémy s kolenem, kvůli kterým nezasáhl ani do odpoledního utkání se Švédskem (8:4).



"Dnes všechno padlo. Byl ráno na rozbruslení, ale měl zdravotní problémy. Bohužel jsme se museli s Michalem rozloučit," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček po dnešní výhře národního týmu v Českých Budějovicích nad Švédskem 8:4.

S mužstvem se momentálně nepřipravuje ani útočník Jiří Sekáč, jenž si z úvodního zápasu s Finskem odnesl po nárazu na mantinel otřes mozku. "Čekáme výsledky vyšetření," uvedl Špaček. "Mysleli jsme si, že budeme mít přetlak v útoku, ale pár hráčů se nám zranilo a vše se trošičku zúžilo. Dost hráčů nás ale překvapilo a ukazuje, že se (o nominaci) rve. Každý ale ví, že na mistrovství musíme vzít zdravé hráče," dodal Špaček.

Aktuálně jsou v kádru pro MS tři brankáři, dvanáct obránců a 18 útočníků. A to včetně Sekáče a dvojice Tomáš Plekanec, David Pastňák, která se k týmu připojí až v dějišti turnaje. Po nedělním zápasu proti Rusku by kouč Josef Jandač měl oznámit zúžení kádru. Plánuje nechat v mužstvu tři gólmany, devět obránců a 15 útočníků. Na MS může nastoupit 25 hráčů.

Michal Jordán předvedl v zápase proti Rusku spolehlivý výkon
Michal Jordán předvedl v zápase proti Rusku spolehlivý výkon

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 4. • 17:00
Česko
Česko
8:4
ONLINE
29. dubna
17:00
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 03:57. Kundrátek, 30:39. Birner, 36:42. Jan Kovář, 37:26. R. Šimek, 48:11. P. Holík, 56:31. Červenka, 58:32. Kempný, 59:12. R. Šimek

Hosté: 17:07. Kempe, 19:15. J. Klingberg, 28:25. Landeskog, 54:20. C. Klingberg

Sestavy

Domácí: Francouz (Mrázek) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, Kindl, R. Šimek, D. Sklenička, Šulák – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), P. Vrána – Řepík, R. Hanzl, Birner – Hyka, Horák (A), T. Zohorna – Lev.

Hosté: Läck (Svedberg) – Strålman, Hedman (A), J. Klingberg, Ekman-Larsson, C. Rosén, Brodin, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Omark – C. Klingberg, W. Karlsson, Everberg – Eriksson Ek, Söderberg, Landeskog (A) – J. Lundqvist (C), Krüger, Nordström – Kempe.

Rozhodčí

Gofman, Buturlin (oba RUS) – Gebauer, Lederer (oba CZE)

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Ukázali jsme charakter a sílu, těší Radima Šimka po dalším obratu
Video se připravuje ...

Češi nasázeli Švédům osm branek! Ale kluci hráli skvěle i do obrany, konstatuje Francouz
Video se připravuje ...

První třetina v retrodresech! Čeští hokejisté vzdali hold legendám
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud