Pavel Ryšavý
30. dubna 2017 • 13:45

Jandačova překvapení pro světový šampionát: Na koho po turnaji ukáže?

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo se dostane do nominace na světový šampionát?Kdo se dostane do nominace na světový šampionát?FOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Po dnešním zápase s Ruskem trenér Josef Jandač představí svůj výběr vyvolených, který vyrazí směr Francie. Pořád to bude hodně široký kádr, trenér s sebou chce brát pět pětek a tři brankáře, na soupisku mistrovství světa je přitom možné napsat jen 25 hráčů. Deník Sport přináší přehled překvapivých jmen, která mohou na večerní tiskové konferenci zaznít. Kdo nakonec pojede?

     

  • LIBOR ŠULÁK

    Libor Šulák hlídkuje v brankovišti národního týmuFoto ČTK

    obránce

    23 let, Znojmo

    V nominaci je od začátku přípravného období. Čekalo se, že do národního týmu jen nakoukne a rychle vypadne. Jenže živelný vlasatý bek má v sobě pár zajímavých věcí. Třeba divokost směrem dopředu, nebojí se riskovat, není vyklepaný, český Klingberg. Může se z něj vyklubat objev sezony.

  • ROBIN HANZL

    Robin Hanzl doplní hokejovou reprezentaciFoto Pavel Mazáč (Sport)

    útočník

    28 let Litvínov

    Do reprezentace nakoukl až v téhle sezoně, ve 28 letech. Litvínovský centr s šikovnýma rukama se vždycky vepředu umí namotat k něčemu velkému, bodoval v obou zápasech v Českých Budějovicích. Plusem je jeho hra dozadu, v pohodě se adaptoval na mezinárodní tempo.

  • JAKUB LEV

    Jakub Lev v souboji s norskou obranouFoto ČTK

    útočník

    26 let, Plzeň

    Představuje jednu lákavou alternativu. Když je potřeba před branku při přesilovkách nastěhovat urostlé chlapisko, je to přesně jeho role. Nikdo další takový v týmu není, to je jeho výhoda. Pokud pojede, nebude mít místo v prvních třech lajnách, spíš ve čtvrté. Ale je jiný, to hraje pro něj.

  • PETR HOLÍK

    Petr Holík v reprezentačním dresuFoto Michal Beránek (Sport)

    útočník

    25 let, Zlín

    Hlavní devíza? Hlava nahoře, přesná a prudká nahrávka. Jeho drobnější postava není v současném hokeji vůbec na škodu, naopak. Trenérům musel na Českých hrách hodně zamotat hlavu, co s ním. Proti Finsku dával luxusní pasy na Voráčka s Červenkou, se Švédy vstřelil důležitý pátý gól.

  • ROMAN HORÁK

    Český útočník Roman Horák dal v KHL gólFoto Michal Beránek (Sport)

    útočník 25 let, Podolsk

    Ideální týmový hráč. Když po něm trenér bude chtít, aby chodil se soupeřem na záchod, udělá to. Když dostane ofenzivnější úkoly, taky je zvládne. Mluví pro něj hlavně jeho univerzálnost, při dlouhém turnaji hrozí zranění, on je přesně ten typ hráče, který zalepí každou díru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud