3. května 2017 • 09:00

Zraněný Holík nepojede na MS, nahradí ho střelec Kubalík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněný útočník Petr Holík ze Zlína vypadl z nominace českých hokejistů na mistrovství světa v Paříži a Kolíně nad Rýnem. V sedmadvacetičlenném kádru kouče Josefa Jandače jej nahradil kanonýr Dominik Kubalík z Plzně. Čeští hokejisté se dnes sešli v Praze a po dopoledním tréninku odletí odpoledne do francouzské metropole.



Pětadvacetiletému Holíkovi sebralo naději na premiérový start na velké mezinárodní akci zranění žeber ze závěru nedělního posledního zápasu na Carlson hokejových hrách v Českých Budějovicích proti Rusku. "Ještě včera absolvoval dvě vyšetření a zranění mu bohužel nedovolí start na turnaji," řekl ČTK tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

O čtyři roky mladší Kubalík měl blízko startu na světovém šampionátu loni v Moskvě, kde byl členem širšího kádru, ale nakonec se na soupisku nedostal. Nejlepší střelec posledních dvou ročníků extraligy s týmem dnes odletí do Paříže.

I po změně v nominaci tak zůstává v kádru osm hokejistů, kteří mohou debutovat na velké mezinárodní akci. Vedle Kubalíka to jsou beci Jan Rutta z Chomutova, Libor Šulák ze Znojma a útočníci Tomáš Hyka z Mladé Boleslavi, Jakub Lev z Plzně, Robin Hanzl z Litvínova, Roman Horák z Podolsku a Lukáš Radil ze Spartaku Moskva. Poprvé na mistrovství světa bude hrát také bek Radko Gudas z Philadelphie, který ale startoval na olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Český tým se po dvoudenním volnu po závěrečném turnaji Euro Hockey Tour sešel ráno v pražské Tipsport Areně. Od 10:00 má poslední trénink na domácí půdě v Ice Areně v Letňanech a po obědě zamíří do Paříže. V dějišti turnaje se k týmu připojí útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu a David Pastrňák z Bostonu.

Češi vstoupí do turnaje v pátek ve 20:15 utkáním proti obhájcům titulu Kanaďanům, v sobotu hrají od 16:15 proti Bělorusku. V dalších duelech v základní skupině B v Paříži je čeká Finsko, Norsko, Slovinsko, Francie a Švýcarsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud