5. května 2017 • 23:53

Češi litovali třetího gólu Kanady. Divný, nejspíš ofsajd, shodli se

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chvíli zuřili, že kanadský gól na 3:1 neměl platit. „Z mého pohledu šlo o jasný ofsajd, hráč byl v útočné zóně strašně brzy, když ještě neměl puk,“ hned vypálil brankář Petr Mrázek. „Nejsem si jistý, ale co jsem viděl ze střídačky, tak to byl ofsajd,“ doplnil ho kapitán Jakub Voráček. „Ale nedá se nic dělat. Prohráli jsme, musíme se zvednout,“ dodal.



Ne, tohle nebyla žádná velká kanadská dominance, která sfoukne z povrchu neškodného mravence. Jenže tady pozitiva končí. Česko prohrálo 1:4, za dobrý dojem se body nedávají. Jsou na nule, favorita neobrali.

„Dojmy jsou rozporuplné, protože, abychom měli šanci uhrát lepší výsledek s Kanadou tak bychom se museli vyvarovat některých chyb, které jsme udělali a bohužel jsme je udělali. A bohužel byly potrestané,“ mrzelo trenéra Josefa Jandače .

Kapitán Voráček si nemyslí, že by úvodní porážka měla tým nějak rozhodit: „Bylo by horší, kdybychom prohráli 1:4 a oni nás přehráli. To se, myslím, nestalo. Nevím, jak to viděli lidi u televizí, ale z mého pohledu to byl vyrovnaný zápas.“ 

Vše o MS v hokeji 2017 zde >>


Byl. S velkou spoustou šancí na obou stranách, na té české jich hlavně ve druhé třetině bylo víc. Jenže koncovka dlouho drhla.

„Příležitosti jsme si vytvořili, ale musíte taky mít umění zakončit. Největší měl asi Honza Kovář , to bylo do prázdné branky. Potom tam byly situace kdy se Řepík a Vrána dostali sami před branku. Realizace možná měla být více v klidu, více hokejovější. Kluci volili rychle střelu. Byly tam ještě jiné momenty, Rutta dal tyčku. Muselo by se sejít více věcí, abychom nabídnuté šance proměnili,“ vypočítával Jandač.

Druhý zápas ve skupině čeká na Česko v sobotu, kdy se od 16.15 utká s Běloruskem a v brance nastoupí Pavel Francouz . „My si nemůžeme dovolit prohrát, musíme si dobře odpočinout. To rozlosování na začátku samozřejmě není příznivé, ale s tím nic neuděláme. Musíme se dobře najíst, odfrknout si a jít na další zápas,“ prohlásil Voráček.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 5. • 20:15
Česko
Česko
1:4
ONLINE
5. května
20:15
Kanada
Kanada
Góly

Domácí: 52:41. Radil

Hosté: 06:09. R. O'Reilly, 20:55. Matheson, 54:50. Barrie, 59:17. Skinner

Sestavy

Domácí: Mrázek (Francouz) – Gudas, R. Šimek, Kempný, Kundrátek, Jeřábek, J. Krejčík, Rutta – Jan Kovář (A), Radil, Voráček (C) – Červenka, Plekanec (A), Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, R. Hanzl, T. Zohorna.

Hosté: Pickard (Ch. Johnson) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Morrissey, Matheson – Skinner, Scheifele, R. O'Reilly (A) – Duchene, Giroux (C), MacKinnon – B. Schenn, Simmonds, Killorn – Konecny, Marner, Point.

Rozhodčí

Fonselius (FIN), Reneau (USA) – Lazarev (RUS), Ritter (USA)

Stadion

AccorHotels Arena, Paříž

Návštěva

8834 diváků

Zleva David Pastrňák z ČR, Matt Duchene z Kanady a Jakub Jeřábek z ČR
Zleva David Pastrňák z ČR, Matt Duchene z Kanady a Jakub Jeřábek z ČR

VIDEOPROFIL: Tomáš Plekanec, věrný reprezentant
Video se připravuje ...

VIDEOPROFIL: David Pastrňák, hvězdný mladík z Bostonu
Video se připravuje ...

VIDEOPROFIL: Jakub Voráček, kapitán českého týmu
Video se připravuje ...

VIDEOPROFIL: Petr Mrázek, jednička Česka a brankář Detroitu
Video se připravuje ...

VIDEOPROFIL: Radko Gudas, drsný bek z Philadelphie Flyers
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud