17. května 2017 • 13:00

Změny na Rusko? Česká jednička je tajná, Plekanec ve čtvrtém útoku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéři hokejové reprezentace před čtvrtfinále MS proti Rusku opět změnili složení útoků. Jak ukázal dnešní trénink v Paříži, v první formaci budou hrát kapitán Jakub Voráček, Jan Kovář a Vladimír Sobotka. Tomáš Plekanec se připravoval ve čtvrtém útoku s Tomášem Zohornou a Romanem Horákem. Zároveň se trenéři rozhodli nezveřejnit, zda bude brankářskou jedničkou Pavel Francouz, nebo Petr Mrázek.

Trenéři hokejové reprezentace před čtvrtfinále MS proti Rusku opět změnili složení útoků. Jak ukázal dnešní trénink v Paříži, v první formaci budou hrát kapitán Jakub Voráček, Jan Kovář a Vladimír Sobotka. Tomáš Plekanec se připravoval ve čtvrtém útoku se Zohornou a Horákem. Zároveň se trenéři rozhodli nezveřejnit, zda bude brankářskou jedničkou Pavel Francouz, nebo Petr Mrázek.

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-ms-v-hokeji-2017-cesky-narodni-tym/303197/zmeny-na-rusko-ceska-jednicka-je-tajna-plekanec-ve-ctvrtem-utoku.html


"Debatovali jsme o tom, ale rozhodli jsme se to neříct," řekl asistent trenéra Václav Prospal. Více šancí zatím na turnaji dostal Mrázek, jenž nastoupil ve čtyřech zápasech, Francouz se do branky dostal ve třech utkáních.

Lepší statistiky má Francouz, s nímž v brance Češi neprohráli. Mrázek ale chytal proti těžším soupeřům. "Není to tak, že jsme se probudili a někdo to vystřelil jako kovboj od pasu. Rozhodneme se pro brankáře, který nám dá největší možnost vyhrát," uvedl Prospal.

Útoky nově trénovaly ve složení, změnily se tak tři ze čtyř formací, v původním složení zůstal jen Vránův útok.

"Jde o snahu vylepšit produktivitu mančaftu. Když se zpětně podíváme na náš poslední zápas, tak na jeden gól se těžko vyhrává. Dvě pětky netáhnou tým směrem, jakým by to mělo být. Proto před důležitým zápasem přišla změna a věříme, že to pomůže," uvedl Prospal.

Že si hokejisté budou muset zvykat na nové spoluhráče, podle něj problém není. "Všichni jsou zvyklí, že když se nedaří, změny přijdou. Stejně postupuje daleko více trenérů, nejen my," podotkl Prospal.

Jandač o klíčovém duelu s Ruskem: Znarok udělal kus práce, tým není jen o hvězdách
Video se připravuje ...

Češi navíc v Paříži formace mění poměrně často a například Kovář již s Voráčkem hrál. "Potřebujeme být produktivní a de facto celý turnaj hledáme složení útočných formací. Teď nás čeká důležitý zápas. Prohraješ a jedeš domů. Musí se něco změnit a kluci si musí věřit. A my věřit jim," uvedl Prospal s tím, že věří, že své kvality prokážou i lídři v čele s Voráčkem.

Drobné korekce nastanou i ve složení obranných dvojic. Hokejisté by proti sborné měli nastoupit se sedmi beky, mezi kterými bude i Libor Šulák, hrající v úterý proti Švýcarsku na šampionátu poprvé. Jen z tribuny by měl zápas sledovat Tomáš Kundrátek nebo Jakub Krejčík.

Složení útoků na tréninku hokejové reprezentace

Jakub Voráček - Jan Kovář - Vladimír Sobotka

David Pastrňák - Robin Hanzl - Roman Červenka

Michal Řepík - Petr Vrána - Michal Birner

Roman Horák - Tomáš Plekanec - Tomáš Zohorna

VIDEOPROFIL: Tomáš Plekanec, věrný reprezentant
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud